به منظور بررسی اثر مراحل مختلف بلوغ در برداشت بر عمر نگهداری میوه خرمالو در انبار، پژوهش های طی سالهای 1998 و 1999 انجام پذیرفت. میوه خرمالو طی مراحل مختلف بلوغ در تاریخ های 16 اکتبر، 19 اکتبر، 4 نوامبر 1998 و اوّل اکتبر، 15 اکتبر و 29 اکتبر در سال 1999 برداشت گردید. میوه های در دمای 1±2 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 95% برای مدّت 20 هفته نگهداری شدند. سفتی میوه، میزان اسید قابل سنجش، تانن های محلول و ویتامین c به طور معنی داری با پیشرفت بلوغ، کاهش و ph ، مواد جامد محلول (SSC) روند افزایش نشان داد. در طول مدّت نگهداری در انبار ، PH، SSC، درصد پوسیدگی و کاهش وزن در تمام مراحل برداشت، افزایش ولی اسید قابل سنجش، سفتی میوه، ویتامین C و تانن های محلول، روند کاهش داشت. کمترین کاهش وزن پس از 20 هفته نگهداری، در میوه های اولین تاریخ برداشت در مقایسه با دیگر تاریخ های برداشت مشاهده شد. همچنین، شاخص های کیفیت میوه از قبیل سفتی میوه، SSC و میزان ویتامین C در میوه هایی که در مراحل اوّلیه بلوغ برداشت شده بودند (16 اکتبر) در مقایسه با دیگر تاریخ های برداشت برتری داشت. ولی در پایان دوره نگهداری در انبار، میزان تانن محلول در میوه های حاصل از اولین تاریخ برداشت به طور قابل توجهی بیشتر بود. به طور خلاصه به نظر می رسد برداشت میوه خرمالو در مراحل اوّلیه بلوغ (SSC حدود 13% و سفتی میوه حدود kg/cm2 15) بهترین مرحله برداشت به منظور کاهش ضایعات و افزایش نگهداری و کیفیت میوه خرمالو است.