مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,114
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

945
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آنتی اکسیدانی چهارگونه گیاهی زولنگ، چوچاخ، تلکا و خرمندی در مدل برون تن

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 150

چکیده

 زمینه و هدف: تلکا, خرمندی, چوچاخ و زولنگ از جمله گیاهان بومی ناحیه شمال ایران می باشند که جایگاه ویژه ای در سبد غذایی مردم منطقه دارند. میوه خرمندی و تلکا مصرف خوراکی دارد و برگ چوچاخ و زولنگ نیز به عنوان سبزی در تهیه غذاهای محلی به کار می رود. هدف این مطالعه سنجش اثر آنتی اکسیدانی عصاره متانولی با بهره گیری از شش روش متفاوت برون تنی بوده است.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی اثر آنتی اکسیدانی با بهره گیری از روش های به دام اندازی رادیکال آزاد دی فنیل پیکریل هیدرازیل, نیتریک اکساید, هیدروژن پراکسید, لینولئیک اسید, قدرت احیاکنندگی و شلاته کنندگی یون آهن مورد مطالعه قرار گرفت. محتوای فنلی و فلاونوئیدی با بهره گیری از روش رنگ سنجی فولین سیوکالتیو و روش آلومینیوم کلراید سنجیده شد.یافته ها: غلظت مهار 50% در روش به دام اندازی رادیکال  دی فنیل پیکریل هیدرازیل بدین ترتیب بود: عصاره چوچاخ>عصاره زولنگ>عصاره خرمندی>عصاره تلکا. عصاره  های چوچاخ و زولنگ فعالیت بهتری را در مدل به دام اندازی نیتریک اکساید و هم چنین در مدل احیا آهن از خود نشان دادند که قابل مقایسه با ویتامین ث بود (05/0>p).نتیجه گیری: عصاره های متانولی گیاه زولنگ و برگ چوچاخ فعالیت بهتری را نسبت به سایر نمونه های مورد مطالعه نشان دادند که احتمالا ناشی از محتوای بالای فنل و فلاونوئید موجود در آن ها بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نبوی، سیدمحمد، نبوی، سیدفاضل، ابراهیم زاده، محمدعلی، و اسلامی، بهمن. (1388). بررسی اثر آنتی اکسیدانی چهارگونه گیاهی زولنگ, چوچاخ, تلکا و خرمندی در مدل برون تن. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 8(2 (پی در پی 31))، 139-150. SID. https://sid.ir/paper/393845/fa

    Vancouver: کپی

    نبوی سیدمحمد، نبوی سیدفاضل، ابراهیم زاده محمدعلی، اسلامی بهمن. بررسی اثر آنتی اکسیدانی چهارگونه گیاهی زولنگ, چوچاخ, تلکا و خرمندی در مدل برون تن. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1388؛8(2 (پی در پی 31)):139-150. Available from: https://sid.ir/paper/393845/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمد نبوی، سیدفاضل نبوی، محمدعلی ابراهیم زاده، و بهمن اسلامی، “بررسی اثر آنتی اکسیدانی چهارگونه گیاهی زولنگ, چوچاخ, تلکا و خرمندی در مدل برون تن،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 8، no. 2 (پی در پی 31)، pp. 139–150، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/393845/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button