Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,612
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر محلول پاشی نانو کلات آهن، پتاسیم و روی بر فعالیت آنزیمی و ارزش غذایی برخی سبزی های برگی

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 51

چکیده

 مقدمه: سبزی ها بعنوان یک منبع غذایی کم انرژی ولی سرشار از ترکیبات ضروری و مفید برای سلامت و بهداشت بدن شناخته شده اند که در جوامع امروزی بدلیل زندگی ماشینی و تحرک کم مکمل مناسبی جهت تغذیه برای کاهش مصرف منابع غذایی حیوانی می باشند که حاوی انواع ویتامین ها, کربوهیدرات ها, پروتئین ها, املاح معدنی و سلولز هستند. هدف از این پژوهش ارزیابی برخی از ترکیبات ذکر شده در برخی سبزی های برگی تحت تیمار با نانوکودها می باشد. مواد و روش ها: این پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار شامل دو سطح نانوکلات آهن, پتاسیم و روی (3 و 6 میلی گرم در لیتر), در 3 تکرار انجام گردید. پس از گذشت حدود 4 هفته از زمان کشت بذور در بستر مناسب, محلول پاشی با نانو کلات آهن, پتاسیم و روی به مدت یک هفته هر دو روز یک بار انجام شد. گلدان بدون محلول پاشی به عنوان شاهد بود. صفاتی مانند کلروفیل کل برگ, اسیدآسکوربیک, پروتئین, فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و پرکسیداز, آهن, پتاسیم و روی برگ ارزیابی گردید. یافته ها: بیشترین میزان کلروفیل کل و بالاترین میزان اسیدآسکوربیک, در تیمار نانو کلات آهن 6 میلی گرم در لیتر به ترتیب در مرزه و جعفری, بیشترین میزان پروتئین, فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و پرکسیداز و محتوای آهن و در تیمار نانو کلات آهن 6 میلی گرم در لیتر در شنبلیله, بیشترین محتوای پتاسیم در تیمار نانو کلات پتاسیم 6 میلی گرم در لیتر در شنبلیله و بیشترین محتوای روی در تیمار نانو کلات روی 6 میلی گرم در لیتر در ریحان بود که تفاوت معنی داری در سطح آماری 1% با تیمار شاهد نشان دادند. نتیجه گیری: تمامی تیمارهای بکاررفته موجب بهبود صفات مورد ارزیابی نسبت به شاهد شدند ولی بیشترین بهبود صفات, در غلظت 6 میلی گرم در لیتر نانو کلات آهن, پتاسیم و روی بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانایی، الهام، و عبدوسی، وحید. (1398). ارزیابی اثر محلول پاشی نانو کلات آهن, پتاسیم و روی بر فعالیت آنزیمی و ارزش غذایی برخی سبزی های برگی. علوم غذایی و تغذیه، 16(2 (پیاپی 62) )، 45-51. SID. https://sid.ir/paper/363609/fa

    Vancouver: کپی

    دانایی الهام، عبدوسی وحید. ارزیابی اثر محلول پاشی نانو کلات آهن, پتاسیم و روی بر فعالیت آنزیمی و ارزش غذایی برخی سبزی های برگی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1398؛16(2 (پیاپی 62) ):45-51. Available from: https://sid.ir/paper/363609/fa

    IEEE: کپی

    الهام دانایی، و وحید عبدوسی، “ارزیابی اثر محلول پاشی نانو کلات آهن, پتاسیم و روی بر فعالیت آنزیمی و ارزش غذایی برخی سبزی های برگی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 16، no. 2 (پیاپی 62) ، pp. 45–51، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/363609/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا