در این تحقیق اسانس گل محمدی Rosa damascene Mill. به روش تقطیر با آب در طرحهای مختلف، جهت بهینه سازی آن، استخراج گردید. بازده اسانس در طرح های مختلف کلونجر (0.008 درصد)، میکوئل (0.014 درصد)،A.O.A.C. (0.012 درصد) و در دو طرح جایمند- رضایی، شماره 1 (0.015 درصد) و شماره 2 (0.023 درصد) بدست آمدند. اسانس توسط دستگاههای کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت. ترکیبهای عمده گل محمدی در طرح کلونجر عبارتند از: ژرانیول (%26.7)، -n نونادکان (%21.3)، سیترونلول (%12.5) و هنی کوزان (%12.0) . در طرح میکوئل ترکیبهای ژرانیول (%32.9)، سیترونلول (%19.0) و –n نونادکان (%10.6) و در طرح A.O.A.C. ترکیبهای –n نونادکان (%28.5)، ژرانیول (%22.6)، هنی کوزان (%10.6) و سیترونلول (%10.2) اجزای اصلی اسانس بودند. در طرح شماره 1 ترکیبهای –n نونادکان (%21.3)، ژرانیول (%21.8)، سیترونلول (%12.0) و در طرح شماره 2 ترکیبهای –n نونادکان (%21.8)، ژرانیول (%19.1) و سیترونلول (%15.0) به عنوان مهمترین ترکیبهای اسانس مورد شناسایی قرار گرفتند. با توجه به نتایج بازده اسانس گل محمدی و ترکیبهای مهم آن در بین طرح های مورد آزمایش، به ترتیب با استفاده از طرح میکوئل و طرح شماره 1 جایمند– رضایی بهترین نتایج بدست آمد.