Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    Supplement
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    868
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 868

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 26
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    Supplement
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    13296
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 13296

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 21
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    Supplement
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    12762
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 12762

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 43
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    ویژه نامه دیابت
  • صفحات: 

    55-60
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    926
  • دانلود: 

    271
چکیده: 

مقدمه: تاثیر افزایش میزان قند خون بر تشدید استرس اکسیداتیو و کاهش میزان آنتی اکسیدان ها در بیماران دیابتی گزارش شده است. هم چنین احتمال داده می شود که کاهش میزان قند خون در بیماران دیابتی با مصرف گیاهان دارویی با خواص آنتی اکسیدانی موجب کاهش استرس اکسیداتیو شود.هدف: در مطالعه حاضر اثر عصاره هندوانه ابوجهل بر مارکرهای استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی در مقایسه با دارونما بررسی شد.روش بررسی: تعداد 44 بیمار دیابتی نوع دوم مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان شریعتی انتخاب و در دو گروه 22 نفری تقسیم شدند. به گروه اول روزانه 300 میلی گرم هندوانه تلخ در سه دوز منقسم و به گروه دوم به طور مشابه دارونما به مدت 2 ماه تجویز شد. در این بیماران فاکتورهای خونی از قبیل هموگلوبین گلیکوزیله و قند خون در حالت ناشتا و فاکتورهای استرس اکسیداتیو از قبیل میزان مالون دی آلدیید، گلوتاتیون و فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز خون قبل و بعد از دو ماه در پایان مطالعه بررسی شد.نتایج: نتایج طرح حاکی از آن بود که تجویز هندوانه ابوجهل به بیماران دیابتی موجب کاهش معنی دار در میزان هموگلوبین و گلیکوزیله قند خون ناشتا شده است، ولی میزان مالون دی آلدیید، گلوتاتیون و فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز خون قبل و بعد از دو ماه و همجنین بین دو گروه هیچ تفاوت معنی داری نداشت.نتیجه گیری: در بیماران دیابتی کاهش میزان قند خون با تجویز هندوانه ابوجهل تاثیری بر میزان غلظت مارکرهای استرس اکسیداسیون ندارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 926

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 271 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    ویژه نامه دیابت
  • صفحات: 

    1-8
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    12987
  • دانلود: 

    2717
چکیده: 

دیابت از جمله بیماری های مزمن است که به دلیل کمبود یا کاهش عملکرد انسولین موجب افزایش میزان قند خون و اختلالات متابولیسمی بدن می شود. مشاهدات اپیدمیولوژی گواه آن است که با تغییر فرهنگ مصرف رژیم غذایی و روش زندگی از سنتی به صنعتی میزان شیوع بیماری دیابت افزایش یافته است. رعایت رژیم غذایی و درمان های جایگزین علاوه بر کاهش هزینه درمان در بسیاری از موارد موجب پیشگیری و بهبودی دیابت نوع دوم و در بعضی موارد بهبودی رضایت بخش برای بیماران دیابتی نوع اول می شود. هم اکنون داروهای متعددی جهت کاهش میزان قند خون بالا ارایه شده است ولی به دلیل عدم بهبودی کامل این بیماری با مصرف داروهای موجود، تمایل به استفاده از درمان های جایگزین و سنتی افزایش یافته است. در این میان نقش گیاهان دارویی با خواص کاهش دهنده قند خون در درمان بیماران دیابتی را نمی توان نادیده گرفت. مصرف گیاهان دارویی توسط بیماران دیابتی حتی در کشورهای غربی به طور گسترده ای عمومیت یافته است. مصرف گیاهان دارویی به خصوص زمانی که درمان های رایج قادر به کنترل بیماری نیستند و بیمار نیاز به تجویز انسولین دارد چشمگیر می باشد. با توجه به مخالفت اکثر پزشکان با مصرف گیاهان دارویی، بیماران بدون اطلاع پزشک معالج آن را مصرف می نمایید، که منجر به تداخلات دارویی و همچنین عدم تسلط پزشک در کنترل قند خون بیمار می شود. در این بازنگری نقش گیاهان دارویی از جمله پیاز، سیر، خیار تلخ، گیمنما سیلوستر، شنبلیله، علف شور یا سلمکی بوته ای، سیاه گیله، ژینکو بیلوبا، خارمریم، هندوانه ابوجهل، عدس الملک، چای سبز و نیز تعدادی از فلاونوییدها در بهبودی بیماری دیابت بررسی می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 12987

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 2717 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 15
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    ویژه نامه دیابت
  • صفحات: 

    9-16
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    875
  • دانلود: 

    533
چکیده: 

مقدمه: دیابت یک اختلال شایع اندوکرین است. اگرچه مرسوم ترین درمان آن مخصوصا در نوع I تجویز انسولین می باشد اما رویکرد تغذیه ای به درمان آن در کشورهای در حال توسعه دارای مزایای زیادی است. از بین تعداد زیادی گیاه که گفته شده دارای خاصیت ضد دیابت هستند، شنبلیله یکی از ایمن ترین و کارآمدترین آنها است. اثر عصاره تتراکلریدکربنی این گیاه بر میزان گلیکوژن کبدی هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است.هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره تتراکلریدکربنی شنبلیله بر میزان گلیکوژن کبدی و مقایسه آن با اثر انسولین است.روش بررسی: برای انجام این کار از سه گروه موش صحرایی استفاده شد. تعداد هر گروه 10 عدد بود. موش ها ابتدا با استرپتوزوسین دیابتی شدند. یک گروه به عنوان کنترل و در گروه دیگر انسولین NPH به مدت سه روز تجویز شد. گروه سوم نیز عصاره تتراکلریدکربنی شنبلیله به مدت سه روز دریافت کرد. میزان قند خون قبل و بعد از مداخله سنجیده شد. میزان مصرف آب روزانه و میزان گلیکوژن کبدی بعد از اتمام مداخله در سه گروه سنجیده و با هم مقایسه شد. نتایج: نتایج نشان داد که عصاره شنبلیله همانند انسولین سبب کاهش معنی دار میزان قند خون و مصــرف آب روزانــه (0.05 p<) و افزایش معنی دار میــزان گلیکــوژن کبدی در مقایسه با گروه درمان نشده گردیده است (05/0 p<). نتیجه گیری: در مجموع نتایج حاصل از این مطالعه تاییدی بر استفاده سنتی از شنبلیله در درمان دیابت است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 875

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 533 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 12
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    ویژه نامه دیابت
  • صفحات: 

    17-22
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    1403
  • دانلود: 

    756
چکیده: 

مقدمه: بیماری دیابت شیرین بیماری مزمن با شیوع نسبتا بالا در سراسر جهان می باشد. علی رغم در دسترس بودن داروهای صناعی مختلف، بسیاری از بیماران در جستجوی داروهای گیاهی برای تخفیف علایم این بیماری هستند. چای کامبوچا شربتی است که در اثر تخمیر در محلول چای سیاه حاوی شکر به دست می آید. این شربت توسط بسیاری از بیماران دیابتی مصرف می شود، اما اثرات آن تاکنون مورد ارزیابی علمی قرار نگرفته است.هدف: در این بررسی اثرات مصرف مزمن چای کامبوچا و چای سیاه بر کاهش وزن در موش صحرایی دیابتی مورد مطالعه قرار گرفت.روش بررسی: تعداد 42 سرموش از نژاد Wistar که به وسیله تزریق داخل صفاقی 60 میلی گرم بر کیلوگرم استرپتوزوتوسین دیابتی شده بودند (قند خون بالاتر از 300 میلی گرم در دسی لیتر) به طور تصادفی به 6 گروه 7 تایی تقسیم شدند. حیوانات گروه اول (کنترل) دسترسی آزادانه به آب و غذا داشتند. گروه دوم (شاهد) به جای آب محلول چای سیاه را نوشیدند. چهار گروه باقی مانده (آزمون) غلظت های مختلف چای کامبوچا را در طی 15 روز مصرف کردند. تمام حیوانات را قبل از القای دیابت و در روزهای 1، 3، 7 و 15 وزن شدند. اطلاعات به دست آمده به روش T-test و ANOVA تجزیه و تحلیل گردید.نتایج: نتایج نشان می دهد که در همه گروه ها کاهش وزن معنی داری پس از القای دیابت دیده شد که در گروه کنترل این کاهش وزن با شتاب ادامه داشت (05/0 p<). در حالی که در گروه شاهد و گروه های آزمون در طی 15 روز افزایش وزن دیده شد، به طوری که در پایان آزمایش در گروه شاهد و گروه های آزمون اختلاف معنی داری در وزن حیوانات نسبت به وزن اولیه (قبل از دیابتی شدن) وجود نداشت (05/0 p>). همچنین تفاوت معنی داری بین وزن نهایی حیوانات گروه های آزمون و گروه شاهد مشاهده نشد (05/0 p>).نتیجه گیری: در مجموع نتایج نشان می دهد که چای سیاه و چای کامبوچا هر دو از کاهش وزن حیوانات که یک علامت تشخیصی بیماری دیابت است جلوگیری می کنند که اثر چای کامبوچا نیز ممکن است ناشی از مواد موجود در چای سیاه باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1403

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 756 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    ویژه نامه دیابت
  • صفحات: 

    23-30
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    2050
  • دانلود: 

    620
چکیده: 

مقدمه و هدف: گزنه در طب سنتی ایران به عنوان یک داروی کاهنده گلوکز خون معرفی شده است. گزارش های علمی متناقضی در خصوص اثر کاهنده گلوکز خون توسط گیاه گزنه وجود دارد. هدف: این مطالعه به منظور تعیین اثرات مزمن عصاره هیدروالکلی برگ گیاه گزنه بر گلوکز و بر روی بازسازی سلول های بتا پانکراس موش های صحرایی هیپرگلیسمیک توسط استرپتوزوتوسین انجام شد. روش بررسی: موش های صحرایی ویستار به سه گروه ده تایی شاهد، هیپرگلیسمیک و هیپرگلیسمیک با تجویز گزنه مصرف گزنه تقسیم شدند. به حیوانات گروه های درمانی میزان mg/kg 100 عصاره گزنه از طریق داخل صفاقی روزانه به مدت چهار هفته تزریق شد. میزان گلوکز خون در هفته اول، سوم و پنجم با استفاده از گلوکومتر اندازه گیری شد. همچنین با استفاده از بیهوشی، پانکراس موش های صحرایی ها تخلیه و با استفاده از متد هیستولوژیک سلول های بتا جزایر لانگرهانس شمارش گردید.یافته ها: میانگین میزان گلوکز خون در پایان هفته پنجم در گروه دیابتی در مقایسه با گروه دریافت کننده گزنه به نسبت معنی داری کمتر بود (2/24 ± 8/253 در برابر 1/28 ± 2/356). درصد سلول های بتا جزایر لانگرهانس گروه شاهد 6/73 درصد، در گروه دیابتی 3/1 درصد و در گروه دیابتی با مصرف گزنه 9/1 درصد بود.نتیجه گیری: عصاره گزنه در مصرف مزمن فاقد اثرات هیپوگلیسمی و بازسازی کننده سلول های بتا در موش های صحرایی هیپرگلیسمیک شده با استرپتوزوتوسین می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2050

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 620 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    ویژه نامه دیابت
  • صفحات: 

    31-35
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    13476
  • دانلود: 

    887
چکیده: 

مقدمه: هندوانه ابوجهل توسط بسیاری از عطاری ها به بیماران دیابتی جهت کاهش قند خون تجویز می شود ولی اطلاعات علمی بالینی معتبر در مورد اثر ضد دیابتی و سمیت این گیاه وجود ندارد.هدف: هدف این طرح بررسی اثر ضددیابتی، عوارض جانبی و سمیت هندوانه ابوجهل روی بیماران دیابتی نوع دوم می باشد.مواد و روش ها: دو گروه 25 نفری بیماران دیابتی نوع دوم به شکل تصادفی به مدت 2 ماه تحت درمان با هندوانه ابوجهل و دارونما قرار گرفتند. گروه اول علاوه بر داروهای خوراکی معمول خود، 3 عدد کپسول 100 میلی گرمی هندوانه ابوجهل سه بار در روز همراه با غذا و گروه دوم به طور مشابه کپسول دارونما دریافت کردند. بیماران هر دو گروه از نظر میزان مارکرهای سرولوژیکی از قبیل میزان هموگلوبین گلیکوزیله خون و میزان قند، کلسترول، LDL، HDL، تری گلیسرید، SGOT ،SGPT، BUN، ALK و کراتینین خون در حالت ناشتا قبل و درپایان مطالعه آزمایش شدند. نتایج: در گروه هندوانه ابوجهل میانگین میزان HbA1C خون به طور معنی داری از 4/10 درصد به 0/9 درصد کاهش یافت. در گروه دارونما میانگین میزان هموگلوبین گلیکوزیله خون قبل و بعد از درمان تغییر معنی داری نداشت. در گروه هندوانه ابوجهل میانگین میزان قند خون ناشتا قبل از درمان 189 میلی گرم در دسی لیتر بود که بعد از 2 ماه درمان این میزان به طور معنی داری به 174 کاهش یافت. در بیماران گروه دارونما میانگین میزان قند خون ناشتا قبل و بعد از درمان تغییر معنی داری نداشت. نتیجه گیری: تجویز مقدار 100 میلی گرم سه بار در روز هندوانه ابوجهل به بیماران دیابتی نوع دوم موجب کاهش میزان HbA1C و قندخون ناشتا در این بیماران شد. تجویز این میزان دوز به مدت 2 ماه به این بیماران بدون هیچ گونه عوارض جانبی گوارشی، کبدی و کلیوی بود. جهت اطمینان بیشتر آزمایش این دوز هندوانه ابوجهل بر روی تعداد زیادتری بیمار در مدت طولاتی تر پیشنهاد می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 13476

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 887 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    ویژه نامه دیابت
  • صفحات: 

    36-41
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1628
  • دانلود: 

    640
چکیده: 

مقدمه: دانه گیاه شنبلیله (Trigonella foenum-graecum L.) غالبا به عنوان ادویه و چاشنی غذایی استفاده می‎شود. همچنین در طب سنتی اثراتی از جمله اثرات مدر، ضد نفخ، ضداسهال و ضد‎رماتیسم به آن نسبت داده شده است. هدف: در این مطالعه اثر عصاره الکلی دانه گیاه شنبلیله بر سطح آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز در حیوانات سالم و دیابتی شده توسط داروی استرپتوزوتوسین مورد بررسی قرار گرفت و اثر عصاره گیاه با داروی گلی‎بن‎کلامید مقایسه گردید. روش بررسی: در تحقیق حاضر، تیمار خوراکی عصاره الکلی دانه گیاه شنبلیله با دوزهای 1/0، 25/0 و 5/0 گرم بر کیلوگرم وزن بدن به مدت 14 روز بر حیوانات سالم و دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین صورت گرفت. سپس سطح آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز سرم در آنها ارزیابی گردید. مقایسه‎ای نیز بین تاثیر عصاره الکلی دانه گیاه شنبلیله و داروی متداول گلی‎بن کلامید صورت گرفت. یافته‎ها: نتایج تحقیق حاضر گویای آن است که میزان آنزیم های فوق به دلیل آسیب بافت کبدی به صورت معنی‎داری در سرم حیوانات دیابتی افزایش می‎یابد و تیمار عصاره الکلی دانه گیاه شنبلیله در حیوانات دیابتی موجب کاهش معنی‎داری در سطح آنزیم های فوق در مقایسه با حیوانات کنترل دیابتی می‎گردد، ولی بر حیوانات سالم تاثیر معنی داری ندارد. نتیجه‎گیری: این گیاه به دلیل مهار آسیب کبدی ناشی از دیابت، به عنوان داروی ضد دیابتی پیشنهاد می‎گردد. هر چند جزییات مکانیسم عمل این گیاه ناشناخته است و مطالعات بیوشیمیایی و فارماکولوژیکی بسیاری جهت تایید اثرات آن مورد نیاز است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1628

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 640 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 5
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    ویژه نامه دیابت
  • صفحات: 

    42-47
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1171
  • دانلود: 

    486
چکیده: 

مقدمه و هدف: بیماری های قلبی عروقی در زمره شایع  ترین عوارض ناشی از بیماری متابولیک دیابت قندی به ویژه در درازمدت محسوب می شوند. با توجه به این موضوع که در دیابت قندی با گذشت زمان پاسخگویی عروقی به مواد وازواکتیو تغییر می یابد لذا در تحقیق حاضر اثر تغییرات وابسته به زمان در آئورت سینه ای در مدل تجربی دیابت قندی در بروز پاسخ گشادشدگی عروقی فلاونویید کوئرستین در موش صحرایی نر مورد ارزیابی قرار گرفت. روش بررسی: برای این منظور، موش های صحرایی نر از نژاد ویستار به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. برای دیابتی نمودن حیوانات از داروی استرپتوزوتوسین (STZ) به طور داخل صفاقی استفاده شد. میزان وزن و گلوکز سرم حیوانات در هفته قبل بررسی و در طی هفته های دوم، چهارم و هشتم پس از بررسی اندازه گیری شد. به علاوه ثبت پاسخگویی انقباضی حلقه های آئورت سینه ای به کلرور پتاسیم و نورآدرنالین و پاسخ شل شدگی نمونه ها به کوئرستین به صورت وابسته به غلظت پس از گذشت یک و دو ماه انجام پذیرفت. نتایج: پس از گذشت 4 و 8 هفته، اضافه نمودن فلاونویید کوئرستین از غلظت های 1/0 میکرومولار تا 1 میلی مولار به طور معنی دار موجب ایجاد یک پاسخ شل شدگی وابسته به دوز در حلقه های پیش منقبض شده با نورآدرنالین و کلرور پتاسیم در هر دو گروه کنترل و دیابتی گردید. همچنین پاسخگویی شل شدگی القا شده بر اثر کوئرستین در هفته هشتم در گروه دیابتی به طور معنی دار کمتر از نتایج همین گروه در هفته چهارم بود. نتیجه گیری: به طور کلی می توان گفت که اثرات گشادکنندگی عروقی فلاونویید کوئرستین در مدل تجربی دیابت قندی با گذشت زمان کاهش می یابد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1171

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 486 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 8
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1384
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    ویژه نامه دیابت
  • صفحات: 

    48-54
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    3641
  • دانلود: 

    669
چکیده: 

سابقه و هدف: دیابت، افزایش کلسترول خون و پرفشاری خون سه عامل خطر عمده ای هستند که باعث افزایش بروز بیماری های قلبی - عروقی می شوند. از دیرباز اعتقاد زیادی به نقش سیر در کاهش عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی وجود داشته است. در این تحقیق اثر قرص سیر در بیماران دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: در یک کارآزمایی بالینی (به روش قبل و بعد) بر روی 50 بیمار دیابتی نوع دوم نوع مبتلا به هیپرلیپیدمی (39 زن، 11 مرد با غلظت کلسترول 220 ³ میلی گرم در دسی لیتر)، تاثیر مصرف قرص سیر بر میزان قند خون، لیپیدهای پلاسما و فشار خون مورد ارزیابی قرار گرفت. بیماران قرص های حاوی 300 میلی گرم پودر سیر را سه بار در روز به مدت 6 هفته مصرف کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، میزان قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله، فشار خون و فراسنج های لیپیدی اندازه گیری شدند. همچنین از پرسشنامه یاد آمد 24 ساعته خوراک جهت بررسی مصرف غذایی بیماران استفاده شد. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS و آزمون آماری t زوج و اطلاعات تغذیه ای توسط نرم افزار NIII تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که مصرف قرص سیر به مدت 6 هفته به طور معنی داری کلسترول تام و کلسترول LDL را کاهش می دهد p<0.01) و p<0.001 به ترتیب). همچنین میزان کلسترول HDL به طور معنی داری افزایش (p<0.02) و میزان فشارخون سیستولیک به طور معنی داری کاهش می یابد (p<0.03). تغییرات معنی داری در فشار خون دیاستولیک، قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و تری گلیسرید سرم مشاهده نشد. همچنین ترکیب رژیم غذایی بیماران تغییرات معنی داری را نشان نداد.بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، مشاهده می شود که مصرف قرص سیر (900 میلی گرم در روز) به مدت 6 هفته به طور معنی داری کلسترول تام، کلسترول LDL و فشار خون سیستولیک را کاهش و کلسترول HDL افزایش می دهد. پیشنهاد می شود مطالعات دیگری نیز در این زمینه انجام شود تا پس از کسب اطمینان از کیفیت، کارآیی و سالم بودن این فرآورده، در دسترس بیماران قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 3641

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 669 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 18
نویسندگان: 

FALAH HOSSEINI H. | FAKHRZADEH H. | ARDESHIR LARIJANI MOHAMMAD BAGHER | SHIKH SAMANI A.H.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2006
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    Supplement
  • صفحات: 

    85-60
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    553
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Diabetes is a type of body metabolic derangement that leads to high blood sugar level following low action or lack of insulin. Several type of antidiabetic drugs are used for treatment of high blood sugar level. But due to lack of effective treatment, dietary modification and other alternative intervention is fundamental to successful treatment of diabetes whether it is type I or II. Epidemiological evidence indicates strong correlation between the processed food diet habits and incidence of diabetes. However the reestablishing a traditional diet and lifestyle as well as alternative treatment of diabetes may reduce the incidence and late complication of type II diabetes. Herbal preparation are used by diabetic patients in all societies even in industrialized countries especially among unsuccessfully treated patients and those who are candidate for insulin therapy. As most of the physicians advice their patients not to use herbal medicine, the diabetic patients will use it without knowledge of their physicians. This type of herbal therapy may lead to drug interaction or false and unstable blood glucose level monitoring. The present review covers advance knowledge of herbal medicine including: Allium cepa L., Allium sativum L.Mamordica charantia L., Gymnema sylvestre L., Trigonella foenum graecum L.,  Atriplex halimus L., Vaccinium myrtillus L., Ginkgo biloba L., Silybum marianum L. Gaertn.,Citrullus colocynthis (L.) Schrad, Securigera securidaca L. Camellia sinensis L. and some flavanoids in the management of diabetes.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 553

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button