Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    738
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 738

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    1-7
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1473
  • دانلود: 

    624
چکیده: 

تراکم و محتوای رطوبتی خاک، دو ویژگی فیزیکی تاثیرگذار بر عملکرد محصول در مزرعه می باشند. استفاده از حسگرهای خازنی، روشی دقیق برای تخمین محتوای رطوبت خاک می باشند. در این روش، خاک به عنوان بخشی از دی الکتریک حسگر خازنی محسوب می شود. در این تحقیق، یک حسگر اندازه گیر رطوبت خازن-مبنا که می تواند رطوبت خاک را به طور پیوسته اندازه گیری کند، ساخته و مورد ارزیابی قرار گرفت. این حسگر از دو بخش تشکیل شده است: سه الکترود و یک مدار الکترونیکی. الکترودها تیغه های فلزی هستند که مورد عملیات حرارتی قرار گرفته و سخت شده اند. این تیغه ها در داخل یک قطعه فیبر استخوانی ثابت شده اند. ولتاژ تحریک مدار برابر 12 ولت می باشد و خروجی آن بسامد است. حسگر تحت شرایط استاتیکی و در خاکی با بافت لوم رسی سیلتی در آزمایشگاه واسنجی شد. با بهره گیری از نتایج این آزمون، حسگر ساخته شده در مزرعه مورد ارزیابی قرار گرفت. تحلیل داده ها نشان داد که رابطه بین محتوای رطوبت خاک و بسامد خروجی حسگر را می توان به صورت یک رابطه درجه دو نشان داد. خطای حسگر برابر %1.55 برآورد شد و بین مقادیر رطوبت اندازه گیری شده توسط حسگر و تعیین شده با روش وزنی رابطه خطی و معنی داری (R2=0.70) مشاهده شد. نتایج نشان داد که داده های خروجی حسگر علاوه بر محتوای رطوبت، به درجه حرارت خاک نیز وابسته است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1473

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 624 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    9-19
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    726
  • دانلود: 

    529
چکیده: 

در این پژوهش با استفاده از سامانه ماشین بینایی، مدارهای الکترونیکی و مدارهای هیدرولیکی الحاقی، سامانه کمک راننده ای طراحی، ساخت و ارزیابی شد تا بتواند با شناسایی خط ایجاد شده در عملیات کاشت (خط بین قسمت کاشت شده و کاشت نشده) تراکتور حامل بذرکار را هدایت نماید. برای این کار ابتدا الگوریتم در شرایط مختلف نوری برای تصاویر گرفته شده از مزرعه در حین عملیات کاشت ارزیابی شد و میزان خطای شناسایی خط (LPE) تعیین شد. در نهایت الگوریتم طراحی شده بر روی تراکتور MF 399 پیاده سازی و ارزیابی های مزرعه ای نیز انجام شد. عوامل مختلفی از جمله زمان پاسخگویی (RT) و انحراف از مسیر مورد نظر (DE) در طراحی این سامانه موثر بودند و مورد ارزیابی مزرعه ای قرار گرفتند. در بررسی تاثیر دو عامل سرعت پیشروی و زاویه فرمان گیری چرخ بر RT و DE از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در پنج تکرار برای RT و سه تکرار برای DE استفاده شد. نتایج نشان داد که موقعیت تابش نور خورشید بر LPE در سطح 5% اثر معنی داری نداشت. با افزایش سرعت پیشروی RT کاهش، ولی DE افزایش پیدا کرد که منجر به افزایش خطای سامانه گردید. همچنین با افزایش زاویه فرمان گیری چرخ به ازای هر دستور مدار کنترل الکترونیکی، RT کاهش، ولی معیار DE تغییری نکرد که علت اصلی آن را می توان واکنش سریع سامانه بیان کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 726

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 529 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    21-27
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1176
  • دانلود: 

    547
چکیده: 

درجه بندی محصولات کشاورزی همواره موضوع تحقیق دانشمندان بوده است. یکی از زمینه های مورد مطالعه درجه بندی میوه بر اساس میزان رسیدگی آن است. روش های مختلفی برای تشخیص میزان رسیدگی میوه به کار گرفته شده است که بعضی از این روش ها مخرب و برخی دیگر غیرمخرب هستند. در این تحقیق از روش غیرمخرب خازنی برای تشخیص میزان رسیدگی میوه موز استفاده شده است. رابطه میزان رسیدگی با ثابت دی الکتریک میوه در بسامد یک کیلوهرتز تا 10 مگاهرتز بررسی شد. نتایج نشان داد که ثابت دی الکتریک میوه به شدت تحت تاثیر ابعاد و حجم میوه قرار دارد. به منظور حذف اثرات این متغیرها مدلی برای تخمین ثابت دی الکتریک میوه پیشنهاد شد. این مدل تابعی از ثابت دی الکتریک معادل، حجم میوه، طول موثر و ضخامت میوه می باشد. ثابت دی الکتریک با افزایش رسیدگی میوه کاهش پیدا می کند. در بسامد یک مگاهرتز این کاهش واضح تر است. از این بسامد برای واسنجی سامانه استفاده شد. استحکام میوه به عنوان یک شاخص کیفی اندازه گیری و رابطه بین استحکام و ثابت دی الکتریک میوه بررسی شد. نتایج پیش بینی مقدار رسیدگی تقریبا قابل قبول بود. ضریب همبستگی بین میزان رسیدگی واقعی میوه و مقدار پیش بینی شده 0.853 به دست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1176

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 547 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    29-36
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1042
  • دانلود: 

    537
چکیده: 

نمونه اولیه ای از یک دستگاه کاه خردکن پشت تراکتوری مجهز به سامانه تخلیه در گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران طراحی و ساخته شد. برای اطمینان از عملکرد موثر بخش خردکن آن، مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور، تاثیر متغیرهای خردکن دستگاه، شامل سرعت دورانی محور خردکن (در سه سطح: 400، 540 و 800 دور در دقیقه)، اندازه سوراخ های سینی (در دو سطح: 2.5 و 4 سانتی متر) و تعداد تیغه های روی هر فلانج (در دو سطح: 4 و 8 تیغه)، بر توان مصرفی، ظرفیت کوبش و توزیع اندازه ذرات خرد شده، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش سرعت دورانی محور خردکن، توان مصرفی و ظرفیت کوبش افزایش می یابد. بین سرعت های 540 و 800 دور در دقیقه، در اندازه ذرات خرد شده کاه تفاوت معنی داری وجود نداشت در حالی که سرعت 400 دور در دقیقه ذرات درشت تری نسبت به دو سرعت دیگر ایجاد کرد. برای سرعت دورانی محور خردکن، محدوده 540 تا 800 دور در دقیقه، بهترین سرعت تشخیص داده شد. با کاهش اندازه سوراخ های سینی، توان مصرفی افزایش و ظرفیت کوبش کاهش یافت و سینی با سوراخ های 2.5 سانتی متر ذرات ریزتری تولید کرد. با افزایش تعداد تیغه های روی هر فلانج، توان مصرفی کاهش و ظرفیت کوبش افزایش یافت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1042

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 537 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    37-41
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    886
  • دانلود: 

    540
چکیده: 

این تحقیق به منظور ارزیابی عملکرد خرمن کوب جریان محوری متداول در استان گیلان انجام شد. در این تحقیق، اثر متغیرهای مستقل شامل دور کوبنده، رطوبت شلتوک و نرخ تغذیه بر صدمات مکانیکی وارد بر دانه در قالب کرت های دو بار خرد شده و بر پایه طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. اثرات دور کوبنده و محتوای رطوبت شلتوک بر ضایعات کیفی بسیار معنی دار بود. با افزایش دور کوبنده از 550 به 850 دور در دقیقه میانگین درصد دانه های ترک خورده در سطح رطوبتی 20% و نرخ تغذیه 20 کیلوگرم در دقیقه بین 6.13 تا %8.56 تغییر خواهد کرد. این تغییرات برای محتوای رطوبت شلتوک 16% و نرخ تغذیه 12 کیلوگرم در دقیقه بین 8.80 تا %18.07 است. با افزایش دور کوبنده در دو سطح رطوبت و نرخ تغذیه، درصد شلتوک شکسته و پوست کنده به ترتیب از 0.71 به %1.17 و از 0.82 به %1.45 افزایش یافت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 886

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 540 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    43-51
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1279
  • دانلود: 

    639
چکیده: 

دانستن خواص فیزیکی تخمه آفتابگردان برای طراحی بهینه دستگاه هایی که در انتقال، جابه جایی، فرآوری و ذخیره این محصول به کار می رود، لازم است. در این تحقیق خواص فیزیکی دانه آفتابگردان رقم آذرگل برای محتوای رطوبتی 3% تا 14% بر پایه خشک در سه دسته بزرگ، متوسط و کوچک بررسی شد. نتایج تجزیه و تحلیل ابعادی دانه ها نشان داد که طول دانه بسیار مرتبط با عرض و ضخامت آن است. همچنین ارتباط معنی داری بین عرض و ضخامت دانه مشاهده شد، در حالی که ابعاد دانه با جرم آن رابطه معنی داری ندارند. با افزایش رطوبت دانه از 3% تا 14% در هر دسته، جرم دانه، وزن هزار دانه، تخلخل، چگالی حقیقی و سرعت حد به صورت خطی افزایش یافتند. در تمامی دسته ها، چگالی توده با افزایش رطوبت، به صورت خطی کاهش یافت. نتایج حاصله از ضریب اصطکاک بر روی سطوح آلومینیوم، تخته چندلایه، آهن گالوانیزه، پلی اتیلن و لاستیک افزایش خطی این پارامتر را با افزایش رطوبت نشان داد. بیشترین ضریب اصطکاک در دسته بزرگ و سطح آلومینیوم در محدوده 0.42 تا 0.45 ملاحظه شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1279

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 639 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    53-61
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    729
  • دانلود: 

    523
چکیده: 

یکی از روش های جدید در خشک کردن مواد غذایی، استفاده از انرژی تابشی فروسرخ است که باعث افزایش سرعت خشک شدن و حفظ کیفیت محصول خشک شده و کاهش هزینه های فرآیند می شود. در این تحقیق، فرایند خشک کردن لایه نازک قارچ دکمه ای به روش فروسرخ مدل سازی شد. آزمایش های خشک کردن با نمونه های برش خورده قارچ خوراکی دکمه ای در سه سطح شدت تابش (0.49 W/cm2، 0.31، 0.22) و سه سطح سرعت جریان هوا (1 m/s، 0.7، 0.5) اجرا شد. تغییرات رطوبت با وزن کردن نمونه ها طی فرایند خشک کردن اندازه گیری گردید. مدل های استاندارد جهت بررسی سینتیک خشک شدن بر داده های آزمایشی برازش داده شد و کیفیت برازش آنها بر حسب سه پارامتر ضریب تبیین (R2)، مربع کای (c2) و ریشه متوسط مربع خطای داده ها (RMSE) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مدل های به کار رفته عبارت بودند از: لویس، پیج، هندرسون و پابیس، لگاریتمی، لوجستیک، پیچ اصلاح شده، دو قسمتی، درجه دو و انتشار. تمامی مدل ها نتایج قابل قبولی را در بر داشتند ولی در کل مدل لوجستیک نسبت به سایر مدل ها با بزرگترین مقدارR2  و کوچکترین مقادیر c2 و RMSE (به ترتیب 0.9997، 0.0022 و 0.0049) نتایج نزدیک تر به داده های آزمایش را داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 729

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 523 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    63-67
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2077
  • دانلود: 

    600
چکیده: 

محصولات کشاورزی و مواد غذایی در طی مراحل برداشت، حمل و نقل، فرآوری و ذخیره سازی، بر سطح اجزای ماشین ها و یا ساختار اجزای ذخیره سازی، نیروهای اصطکاکی اعمال می کنند. دانستن مقدار این نیروهای اصطکاکی در طراحی تجهیزات و فرآیندها حائز اهمیت است. اندازه گیری ضرایب اصطکاک محصولات کشاورزی عموما با وسایل ساده ای صورت می گیرد که دقت اندازه گیری در آنها پایین بوده و خطای آزمایش به میزان قابل ملاحظه ای بالا می باشد. دستگاه ساخته شده در این تحقیق مقدار ضریب اصطکاک استاتیکی و دینامیکی محصولات کشاورزی را روی سطوح مختلف با دقت زیاد اندازه گیری می نماید. در این روش یک توده از نمونه مورد نظر روی سطح اصطکاکی به حرکت درمی آید؛ نیروی کششی لازم برای این کار توسط یک لودسل اندازه گیری شده و داده های مربوطه در حافظه دستگاه ذخیره می شود. میکروکنترلر دستگاه با استفاده از این داده ها مقادیر ضرایب اصطکاک استاتیکی و دینامیکی آن محصول را محاسبه می نماید. به منظور بررسی عملکرد دستگاه مقادیر ضرایب اصطکاک استاتیکی و دینامیکی گندم و نخود روی چهار سطح اصطکاکی شیشه، چوب، ورق گالوانیزه و ورق استیل در سه سرعت 0.05، 0.1 و 0.2 متر بر ثانیه توسط دستگاه اندازه گیری شد. نتیجه این آزمایش ها با نتایج به دست آمده توسط روش شیب سنج در شرایط برابر مقایسه گردید. نتایج حاصل از دو روش به یکدیگر نزدیک بودند اما انحراف معیار داده های حاصل از سطح شیب دار تا 3.5 برابر بیشتر از انحراف معیار نتایج حاصل از دستگاه ساخته شده بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2077

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 600 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    69-78
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    749
  • دانلود: 

    552
چکیده: 

سالانه مقادیر زیادی از میوه ها در اثر لهیدگی و سایر آسیب های مکانیکی هنگام برداشت، حمل و نقل، انبار کردن و بسته بندی از بین می روند یا دچار افت کیفیت می شوند. این در حالی است که تاکنون بیشتر پژوهش های انجام شده برای تحلیل عملیات مذکور با آزمون های عملی همراه بوده است و نتایج آن فقط در شرایط خاص می تواند مورد استفاده قرار گیرد. هدف از این تحقیق توسعه مدل های شبیه سازی کامپیوتری جهت بهینه سازی و طراحی عملیات پس از برداشت است، به نحوی که میزان آسیب دیدگی میوه به کمترین مقدار ممکن برسد. برای این منظور دو سری آزمایش بر روی سیب رقم رد دلیشز انجام شد. سری نخست آزمایش ها شامل اندازه گیری ابعاد، شعاع انحنای سطح، خواص مکانیکی بافت و سایر پارامترهای مورد نیاز جهت ایجاد مدل های دقیق اجزای محدود بود. سری دوم آزمایش ها شامل اندازه گیری توزیع فشار در سطح تماس بارگذاری و تهیه نمودارهای نیرو – تغییر شکل جهت ارزیابی و مقایسه مدل های شبیه سازی انجام شد. میانگین انحنا در قسمت میانی میوه 61.43 میلی متر به دست آمد که بیش از 3.7 برابر انحنا در قسمت فوقانی و تحتانی آن است. همچنین در آزمایش تعیین خواص مکانیکی، میانگین تنش و کرنش شکست بافت سیب رقم رد دلیشز به ترتیب 282 کیلوپاسکال و 0.071 حاصل شد. نتایج بررسی های انجام شده روی مدل های شبیه سازی نشان داد بین نتایج مدل الاستیک و آزمایش اختلاف معنی دار وجود دارد، لیکن بین نتایج مدل الاستوپلاستیک و آزمایش اختلاف معنی دار در سطح یک درصد مشاهده نشد. حداکثر بارگذاری مجاز برای رقم رد دلیشز به کمک مدل شبیه سازی شده با خواص مادی الاستوپلاستیک 32 نیوتن به دست آمد که با گزارشات سایر محققین مطابقت بسیار خوبی دارد. مدل شبیه سازی شده در این تحقیق می تواند لهیدگی میوه را در بارگذاری شبه استاتیکی با دقت قابل قبولی تعیین کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 749

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 552 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    79-86
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1009
  • دانلود: 

    483
چکیده: 

پژوهش حاضر با هدف شناسایی ویژگی های فیزیکی گل های نر نخل خرمای رقم غنامی و تعیین شرایط بهینه جداسازی گل ها در دو بخش اجرا گردید. در بخش نخست، مناطق خرماخیز استان خوزستان به صورت کلی کاوش شد. در این بخش، رقم نر غنامی به عنوان یکی از پایه های نر برتر استان خوزستان انتخاب گردید و ویژگی های اساسی اسپات آن اندازه گیری و مورد مطالعه قرار گرفت. دمای مناسب برای اندازه گیری سریع رطوبت گل ها 70 درجه سلسیوس به مدت 24 ساعت در آون استاندارد و رطوبت نهایی گل برای دو رقم غنامی قرمز و سبز به ترتیب 10 و 10.3 درصد بر پایه تر به دست آمد. بر اساس نتایج، پس از گذشت 2 روز از باز کردن اسپات و خشک شدن آن در شرایط محیط، مقاومت لایه اتصال گل ها به حداقل می رسد. میانگین این نیرو برای دو رقم غنامی سبز و قرمز در حدود 0.6 نیوتن به دست آمد. پس از گذشت این مدت، نیروی جداسازی گل همانند یک تابع تله سان رو به فزونی می رود. در بخش دوم شرایط دمایی مناسب برای جداسازی گل ها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که شرایط دمایی محیطی کماکان نسبت به دیگر شرایط مورد مطالعه، منجر به کاهش قابل ملاحظه زمان رسیدن نیروی جداسازی گل ها به حداقل ممکن می شود. این زمان مشابه زمان به دست آمده در بخش اول بررسی، برابر با 2 روز به دست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1009

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 483 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    87-93
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    715
  • دانلود: 

    521
چکیده: 

در این تحقیق تاثیر تیمارهای مختلف آب گیری بر خواص کیفی آب لیمو ترش مورد بررسی قرار گرفت. لیموترش مورد استفاده از نوع لایم جهرمی بود و آزمایشات با یک دستگاه آبگیری پرس مارپیچی انجام گرفت. تیمارها عبارت بودند از: پارامترهای مکانیکی دستگاه آبگیر مارپیچی شامل سرعت دورانی مارپیچ (270، 360 و 450 دور بر دقیقه)، فشار وارده بر تفاله (فشار کمینه، میانی و بیشینه) و پارامترهای پیش فرآوری لیموترش قبل از آب گیری در پنج حالت شکلی (لیموترش کامل، نصف شده، چهار قاچ، پوست گیری شده و خراش خورده). اثر تیمارها بربرخی خصوصیات کیفی آب لیموترش (میزان لیمونین، پایداری فیزیکی، رنگ و میزان روغن پوست) به کمک یک طرح آماری (آزمون فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی) مورد مطالعه قرار گرفت. یافته ها نشان دادند که سرعت دورانی تاثیری روی شاخص روشنایی و مقدار لیمونین نداشته و کمترین میزان روغن در سرعت 360 rpm مشاهده گردید. در پیش فرآوری بی پوست کمترین میزان روغن (%0.09)، لیمونین (8.33 ppm) و پایداری (%79.76) مشاهده شد. در فشار متوسط نیز میزان روغن نسبتا پایین و شدت روشنایی نسبتا خوبی مشاهده شد و بهترین پایداری در فشار بیشینه دیده شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 715

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 521 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    95-102
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1358
  • دانلود: 

    701
چکیده: 

هر ساله مقدار زیادی از ضایعات حاصل از گلاب گیری گل محمدی در صنایع گلاب گیری کشور بر جای مانده و استفاده صنعتی خاصی ندارند. در این پژوهش فرایند تولید بیوگاز از این ضایعات مورد بررسی قرار گرفته است. در آزمایش های انجام شده ضایعات با کود گاوی به نسبت های 5: 95، 90 :10، 85 :15 و 80 :20 درصد مخلوط گشتند. سپس هر مخلوط را در یک رآکتور ریخته و پس از اضافه نمودن آب و ماده غنی از باکتری آن ها را در دو دمای 35oC و 45oC به مدت 30 روز نگهداری نموده تا مورد هضم باکتری های مولد متان قرار گیرند. فرایند تولید تجمعی بیوگاز در قالب یک طرح کامل فاکتوریل با سه تکرار انجام و به کمک سه مدل گومپرتز، لاجستیک و ریچاردز با استفاده از نرم افزار MATLAB مدل سازی شد. نتایج آزمایش ها نشان داد که بیشترین تولید تجمعی بیوگاز به مقدار 0.4268 (m3.kgVS-1)، بیشترین درصد متان به میزان %72 و بیشترین درصد کاهش ماده آلی فرار به میزان 81% مربوط به تیمار 45oC با نسبت ترکیبی 80% با گاس و %20 کود بود. در مجموع، تیمارهای دارای درصدهای کود بیشتر (15% و 20%)، به طوری معنی داری زودتر به نقطه بیشینه تولید روزانه خود رسیدند. کیفیت برازش مدل ها در داده های آزمایشگاهی با مقایسه دو شاخص R2 و RMSE و بررسی منحنی های برازش شده صورت گرفت. نتایج نشان دادند که دو مدل گومپرتز و لاجستیک برای توجیه فرایند تولید بیوگاز از این ضایعات مناسب تر هستند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1358

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 701 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    103-111
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    725
  • دانلود: 

    594
چکیده: 

پژوهش حاضر به منظور تهیه نقشه تغییرات نیتروژن با استفاده از تصویر ماهواره ای ASTER انجام شد. منطقه مورد مطالعه، یک مزرعه ذرت 23 هکتاری در شهرستان پاکدشت در جنوب استان تهران انتخاب شد. عملیات نمونه برداری همزمان با عبور ماهواره از منطقه صورت گرفت. تعداد 53 نمونه با استفاده از روش نمونه برداری تصادفی منظم انتخاب شدند. درصد نیتروژن نمونه ها، با استفاده از روش کجدال به دست آمد. خطای تصحیح هندسی تصویر، برابر با 0.2 پیکسل بود. به منظور تخمین مقدار نیتروژن، شاخص های NDVI، MSAVI2، MCARI2 و MTVI2 محاسبه شدند. نتایج نشان دادکه شاخص ها دارای همبستگی با مقدار نیتروژن بوده و شاخص MTVI2 با 0.87=R2  بالاترین همبستگی را نشان داد. برای تهیه نقشه تغییرات نیتروژن، از روش طبقه بندی نظارت شده نقشه بردار زاویه طیفی استفاده شد. دقت کلی 97.53 درصد و ضریب کاپا 0.9669 به دست آمد. بر اساس نتایج طبقه بندی سه سطح نیتروژن زیاد (3-2.5 درصد)، متوسط (2.5-2 درصد) و کم (2-1 درصد) در مزرعه شناسایی شد. همچنین نتایج نشان داد 15.8، 25.2 و 59 درصد از سطح مزرعه به ترتیب مقادیر زیاد، متوسط و کم نیتروژن را دریافت کردند. با توجه به وجود تغییرات زیاد نیتروژن در مزارع، مدیریت دقیق توزیع کود نیتروژن ضروری است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 725

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 594 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    113-120
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    3717
  • دانلود: 

    662
چکیده: 

خصوصیات رئولوژیک محلول های آبی موسیلاژ استخراج شده از دانه گیاه شاهی (Lepidium sativum L.) مورد بررسی قرار گرفت. ویسکوزیته هیدروکلوئید دانه شاهی در محدوده سرعت برشی 1.92 تا s-1 229.4 به عنوان تابعی از غلظت (0.4، 0.6، 0.8 و w/w % 1.0)، دما (5، 25 و 40oC) و pH (2.5، 4، 7 و 10) به دست آمد. برای این هیدروکلوئید یک رفتار غیرنیوتنی رقیق شونده با برش مشاهده گردید و مقدار شاخص رفتار جریان در اکثر حالات کمتر از 0.6 بود. رفتار سودوپلاستیک (رقیق شوندگی) در محدوده غلظتی از 0.4 تا 1.0 نشان داده شد. از فرمول قانون توان برای تعیین همبستگی بین سرعت برشی و ویسکوزیته استفاده گردید. ویسکوزیته محلول ها، بستگی به غلظت، pH، دما و سرعت برشی داشت و با افزایش غلظت، مقدار ویسکوزیته و تنش برشی افزایش و با افزایش دما مقدار آنها کاهش یافت. افزایش pH تا 7 باعث افزایش ویسکوزیته گردید. نتایج آزمون FT-IR دلالت بر وجود گروه های اسیدی با گروه های آسیل در زنجیره پلیمر داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 3717

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 662 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    42
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    121-131
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    2387
  • دانلود: 

    971
چکیده: 

در این پژوهش، امکان جایگزینی بخشی از ژلاتین با صمغ فارسی، بخش های محلول و نامحلول آن و هم چنین تاثیر افزودن پودر کندر روی برخی ویژگی های مکانیکی و حسی پاستیل میوه ای ارزیابی شد. یافته ها نشان دادند صمغ فارسی در حضور غلظت های بالای شکر قادر به تشکیل ژل مناسب نبوده ولی بخش نامحلول آن دارای چنین توانایی می باشد. در ضمن، با افزایش میزان صمغ فارسی و بخش محلول آن در فرمولاسیون، کلیه ویژگی های مکانیکی از قبیل ضریب کشسانی، مقاومت کششی، کشیدگی در نقطه شکست و کار تا نقطه شکست کاهش یافتند. درحالی که در پاستیل هایی که حاوی بخش نامحلول صمغ فارسی بودند، ویژگی های مکانیکی مشابه نمونه های شاهد بود. از نظر ویژگی های حسی نیز اگرچه امتیاز نمونه های حاوی صمغ فارسی کاهش یافت ولی در بسیاری از موارد اختلاف معنی داری دیده نشد (p>0.05). در رابطه با تاثیر افزودن پودر کندر به فرمولاسیون پاستیل نیز یافته ها نشان دادند که ویژگی های مکانیکی به طور معنی داری افزایش یافتند. ارزیابی حسی نمونه های حاوی کندر نیز بیانگر پذیرش آن ها از لحاظ کلیه خواص چشایی به ویژه در غلظت های زیر 0.2 درصد بود. یافته های این پژوهش به خوبی نشان داد که می توان از صمغ کندر و صمغ فارسی به عنوان موادی با منشا طبیعی در تولید پاستیل فراسودمند با خواص غذایی-دارویی استفاده کرد و امکان جایگزینی 40 درصد از ژلاتین با صمغ فارسی به ویژه بخش نامحلول آن وجود دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2387

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 971 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button