انتخاب مدل مناسب برای کمی سازی واکنش سرعت جوانه زنی نسبت به دما در تعیین دقیق دماهای کاردینال بسیار پراهمیت است. پژوهش حاضر به منظور ارزیابی مدل های رگرسیونی غیر خطی برای توصیف سرعت جوانه زنی کدو تخم کاغذی، براگو و سیاه دانه نسبت به دما صورت گرفت. برای توصیف جوانه زنی در مقابل دما از مدل های دندان مانند، دوتکه ای، بتا، منحنی، درجه دوم و درجه سوم و برای انتخاب مدل برتر از معیارهای جذر میانگین مربعات خطا، ضریب تبیین، ضریب همبستگی و ضرایب رگرسیون ساده خطی بین ساعت تا جوانه زنی مشاهده شده و ساعت تا جوانه زنی پیش بینی شده استفاده شد. بر این اساس، در کدو تخم کاغذی و سیاه دانه مدل های بتا و دندان مانند نسبت به مدل های دیگر واکنش سرعت جوانه زنی نسبت به دما را بهتر توصیف کردند. در براگو مدل های دندان مانند، بتا و منحنی توصیف مناسبی از سرعت جوانه زنی این گیاه داشتند. با توجه به این نتایج می توان برای کمّی سازی واکنش سرعت جوانه زنی این گیاهان از مدل های پیشنهادی استفاده کرد و از این مدل ها و پارامتر های آن (دمای پایه، دمای مطلوب و دمای سقف) در تهیه مدل های پیش بینی زمان جوانه زنی و سبز شدن استفاده کرد.