در این ﻣ ﻄ ﺎ ﻟ ﻌ ﻪ ، ﺻ ﻔ ﺎ ت رﻳ ﺨ ﺖ ﺷ ﻨ ﺎ ﺳ ﻲ گل، ریخت شناسی و ریز ریخت شناسی میوه سرده Sanguisorba L. (Rosaceae)، شامل دو گونه S. minor، S. officinalis و سه زیر گونه S. minor Subsp muricata (Spach) Briq.، S. minor subsp minor Scop. و S. minor subsp lasiocarpa (Boss & Hausskn) از ایران با استفاده از ﻣ ﻴ ﻜ ﺮ وﺳ ﻜ ﻮ پ های دیجیتالی ( Dinolite) و الکترونی ﻧ ﮕ ﺎ ره (SEM) مورد مطالعه قرار گرفته است. در ابتدا، نمونه های گیاهی جمع آوری و شناسایی شدند. نتیجه این مطالعه منجر به شناسایی گونه S. officinalis برای محدوده فلور ایران شد. علاوه بر این، جزییات صفات گل و میوه برای تاکسون های جمع آوری شده به دقت ارزیابی شدند. بر اساس یافته های این تحقیق، ، شکل گل آذین، تعداد و شکل برگه ها ی درونی، کاسبرگ ها، کلاله و خامه؛ ابعاد برچه؛ تعداد پرچم و طول میله؛ شکل، عمق حفره ها، الگو ی چین خوردگی, ضخامت دیواره آنها، تعداد باله، کرکداربودن یا کرک دارنبودن، تراکم کرک روی بدنه و درون حفره ها به ترتیب از برجسته ترین صفات ریخت شناسی گل و میوه می باشند. در حالی که طول و نوع کرک، نوع موم و الگوی تزئینات موم کوتیکولی مهمترین صفات و ریز ریخت شناسی فندقه می باشند. بر اساس تحقیق حاضر، اطلاعات ریخت شناسی و ریز ریخت شناسی گل و میوه در سرده Sanguisorba L. دارای اهمیت تاکسونومیک می باشند و می توانند برای رده بندی در سطح فرا سرده ا ی و گونه ا ی مورد استفاده قرار گیرند. براساس صفات مهم تشخیصی کلید شناسایی ارائه شده است.