مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

513
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای تاثیر وانیلین بر ویژگیهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی جلبک سبز-آبی Spirulina platensis در دو محیط کشت غذایی Zarrouk و Johnson

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 110

چکیده

 استفاده گسترده از ترکیب فنلی وانیلین در صنایع غذایی و دارویی, احتمال راه یافتن به آبها و اعمال تاثیرات آن بر فیزیولوژی و زیست جلبکهای آبزی را افزایش می دهد. به دلیل اهمیت میکروجلبک سبز-آبیSpirulina platensis از نظر غذایی و دارویی, تاثیر وانیلین در طی یک دوره 42 روزه در داخل دو محیط کشت (Z) Zarrouk وJohnson (J), در روزهای صفر, 21, 27 و 33 رشد بر شاخص های فیزیولوژیک جلبک مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین مقدار وزن خشک در محیط کشت Z و سپس Z حاوی وانیلین (ZV) بدست آمد, درحالیکه بیشترین میزان رشد (بر حسب کدورت نوری) در محیط کشت Z و سپس J مشاهده شد. همبستگی مثبت و قوی (R2=0. 94, p<0. 01) میان میزان کدورت نوری سوسپانسیون در 560 نانومتر و مقدار وزن خشک مشاهده شد. وانیلین سبب کاهش مقدار رشد و بیوماس خشک در کلیه روزهای نمونه برداری و بالعکس افزایش مقدار لیپید و پروتئین سلولی در هر دو محیط کشت گردید. مقادیر رنگدانه های کلروفیل, کاروتنوئید, فیکوسیانین, آلوفیکوسیانین, فیکواریترین و آستاگزانتین, میزان فنل, کربوهیدرات و MDA درمحیط کشت J فاقد وانیلین, غالبا بیشتر بودند و این محیط, در غالب اوقات بیشینه ترکیبات تولید شده را به خود اختصاص داد. اما محیط کشت Z (در مقایسه با ZV), در برخی موارد حالت عکس نشان داد. بر اساس نتایج, اگرچه وانیلین می تواند سبب کاهش رشد و بیوماس جلبکی گردد, اما در مواردی که افزایش برخی تولیدات ارزشمند سلولهای جلبک نظیر آنتی اکسیدان ها, رنگدانه ها, ترکیبات لیپیدی, پروتئین, کربوهیدرات و فنل در سلولهای جلبکی مد نظر باشد, ممکن است بتوان از اثرات تحریک کنندگی آن بهره گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پوربزرگی رودسری، ناهید، مددکارحق جو، مریم، و غیاثوند، علیرضا. (1397). بررسی مقایسه ای تاثیر وانیلین بر ویژگیهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی جلبک سبز-آبی Spirulina platensis در دو محیط کشت غذایی Zarrouk و Johnson. زیست شناسی گیاهی، 10(38 )، 81-110. SID. https://sid.ir/paper/160109/fa

    Vancouver: کپی

    پوربزرگی رودسری ناهید، مددکارحق جو مریم، غیاثوند علیرضا. بررسی مقایسه ای تاثیر وانیلین بر ویژگیهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی جلبک سبز-آبی Spirulina platensis در دو محیط کشت غذایی Zarrouk و Johnson. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1397؛10(38 ):81-110. Available from: https://sid.ir/paper/160109/fa

    IEEE: کپی

    ناهید پوربزرگی رودسری، مریم مددکارحق جو، و علیرضا غیاثوند، “بررسی مقایسه ای تاثیر وانیلین بر ویژگیهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی جلبک سبز-آبی Spirulina platensis در دو محیط کشت غذایی Zarrouk و Johnson،” زیست شناسی گیاهی، vol. 10، no. 38 ، pp. 81–110، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/160109/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button