به منظور مطالعه خصوصیات بیوشیمیایی ماهیان پیش مولد قزل آلای رنگین کمان ایرانی و فرانسوی، تعداد 60 نمونه ماهی پیش مولد از مزارع پرورشی ماهی در منطقه آمل در زمستان 1390 نمونه گیری شد. نمونه های خون ماهی قزل آلای دو ذخیره مولد مورد آنالیز قرار گرفت و آنالیز پروتئین کل با روش بیوره، آنالیز آلبومین با روش برم کرزول گرین و آنالیز پارامترهای ایمنی Igm,C3,C4 با روش ایمونوتوربیدی متری صورت گرفت. در بسیاری از پارامترها نظیر پارامتر Igm در ماهی فرانسوی (94±26.5 mg/dl) و در سویه ایرانی (82.5±44.8) اختلاف دیده می شود ولی اختلاف معنی دار نبود. در خصوص، (33±14.7 mg/dl) C3فرانسوی در مقابل (31.7±4.2) ایرانی و (12±5.9 mg/dl) C4 فرانسوی و (13.9±4.5) ایرانی نیز اختلاف معنی دار نبود(P>0.05) . میزان پروتئین کل در ماهی فرانسوی (6.3+4.4 mg/dl) به مراتب بیشتر از ماهی قزل آلای ایرانی (4.7+2.1 mg/dl) بوده و این پارامتر تنها فاکتوری بود که میزان آن در ماهی فرانسوی در مقایسه با سویه ایرانی معنی دار بود.(P<0.05)