مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,034
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر استفاده از روغن ماهی و روغن های گیاهی (ذرت و آفتابگردان) بر ترکیب بیوشیمیایی و سطوح اسیدهای چرب لاشه بچه تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus)

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 32

چکیده

 در تحقیق حاضر, مقایسه اثرات استفاده ازروغن ماهی و روغن های گیاهی (ذرت و آفتابگردان) از نظر ترکیبات بیوشیمیایی و پروفیل اسیدهای چرب لاشه لارو تاسماهی ایرانی به مدت 8 هفته صورت گرفت. 3 تیمار شامل تیمار اول 100 درصد روغن ذرت, تیمار دوم 100 درصد روغن آفتابگردان و تیمار سوم 100 درصد روغن ماهی مورد آزمایش قرار گرفت. فرمول جیره های غذایی مورد آزمایش حاوی 2 درصد روغن براساس تیمارهای مختلف بود. ترکیبات بیوشیمیایی لاشه لارو تاسماهی ایرانی شامل اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع, پروتئین خام, چربی خام, خاکستر و رطوبت مورد بررسی قرار گرفت. کمترین و بیشترین میزان پروتئین لاشه به ترتیب در تیمار دوم (15.2) و تیمار سوم (16.4) مشاهده شد. کمترین و بیشترین میزان چربی لاشه به ترتیب در تیمار سوم (8/3) و تیماردوم (5.2) مشاهده شد. میزان اسید لینولنیک در تیمار 1 حداکثر و در تیمار 3 حداقل بود. اسید لینولئیک در تیمار 2 حداکثر و در تیمار 1 حداقل بود. اسید آراشیدونیک بیشترین مقدار را در تیمار 2 و کمترین مقدار را در تیمار 3 داشت. SFA در تیمار 3 بیشترین و در تیمار 1 کمترین میزان را داشت. اسیدهای چرب چند غیر اشباعی سری (n-3) PUFA در تیمار 1 از بقیه تیمارها بالاتر بود و سری (n-6) PUFA در تیمار 2 از همه بیشتر بود. EPA و DHA در تیمار سوم حداکثر و در تیمار دوم از همه کمتر بود. نسبت DHA/EPA در روغن ذرت کمترین و در روغن ماهی بالاترین بود. نتایج نشان داد که با توجه به اینکه لارو تاس-ماهیان با استفاده از غذای حاوی روغن ماهی پروتئین بیشتری را جذب کردند, روغن ماهی روغن مناسب تری از نظر سلامتی برای ماهی می باشد ولی با توجه به وجود اسید لینولئیک بالا در تیمار 2 و اسید لینولنیک بالا در تیمار 1 و همچنین سایر اسیدهای چرب سری n-3PUFA و n-6PUFA, روغن های گیاهی مخصوصا روغن آفتابگردان می تواند به طور موقت برای کاهش هزینه ها در این محدوده سنی به ماهیان خورانده شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عطشانی کوچصفهانی، مهرسیما، وهاب زاده رودسری، حبیب، و پژند، ذبیح اله. (1391). اثر استفاده از روغن ماهی و روغن های گیاهی (ذرت و آفتابگردان) بر ترکیب بیوشیمیایی و سطوح اسیدهای چرب لاشه بچه تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 6(4 (پیاپی 24))، 21-32. SID. https://sid.ir/paper/161717/fa

    Vancouver: کپی

    عطشانی کوچصفهانی مهرسیما، وهاب زاده رودسری حبیب، پژند ذبیح اله. اثر استفاده از روغن ماهی و روغن های گیاهی (ذرت و آفتابگردان) بر ترکیب بیوشیمیایی و سطوح اسیدهای چرب لاشه بچه تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1391؛6(4 (پیاپی 24)):21-32. Available from: https://sid.ir/paper/161717/fa

    IEEE: کپی

    مهرسیما عطشانی کوچصفهانی، حبیب وهاب زاده رودسری، و ذبیح اله پژند، “اثر استفاده از روغن ماهی و روغن های گیاهی (ذرت و آفتابگردان) بر ترکیب بیوشیمیایی و سطوح اسیدهای چرب لاشه بچه تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus)،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 6، no. 4 (پیاپی 24)، pp. 21–32، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161717/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button