این پژوهش به منظور بررسی رابطه ترکیب بیوشیمیایی و بازدهی فیله با اندازه ماهی کپور دریای خزر (Cyprinus carpio) صورت گرفت. بدین منظور 58 عدد ماهی تهیه و مورد آنالیز قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین اندازه ماهی و محتوای رطوبت فیله آن رابطه رگرسیونی معکوس برقرار بود، اما بین اندازه با محتوای چربی، انرژی و بازدهی فیله در وزن تر رابطه رگرسیونی مثبت وجود داشت. بین اندازه ماهی و محتوای پروتئین و خاکستر فیله نیز رابطه ای وجود نداشت. محتوای رطوبت فیله با محتوای چربی، پروتئین و انرژی رابطه رگرسیونی معکوس داشت. نتایج نشان داد که اندازه ماهی با محتوای چربی و بازدهی فیله در وزن خشک رابطه رگرسیونی مثبت دارد. پارامترهایی از فیله که با اندازه ماهی و میزان رطوبت آن دارای رابطه هستند، بدون هزینه بالا و به سرعت جهت اهداف مورد نظر قابل اندازه گیری خواهد بود.