روش طراحی آزمایش ها به عنوان یک راهکار علمی همواره در جهت بهبود کیفیت مورد استفاده قرار گرفته است. این ابزار مشکل های کیفی را به صورت ریشه ای حذف نموده و ایجاد بهبود را به معنای واقعی کلمه عملی می سازد.تاگوچی، یکی از روش های طراحی آزمایش ها، به عنوان یک روش عملی و رویکرد استراتژیک برای طراحی کیفیت در محصولات و فرآیند های تولیدی و خدماتی، کاربرد های فراوانی در زمینه های مختلف دارد. این روش در بسیاری از کشور های پیشرفته کاربرد های موفقی داشته است.این تکنیک در حل مسایل کیفی، به ویژه در بخش تولید برای بهبود عملکرد فرآیند و ایجاد بهره وری با کاهش محصولات معیوب و هزینه های دوباره کاری و تغییرات بسیار قدرتمند عمل می نماید.در این مطالعه روش تاگوچی با استفاده از ابزار معیار ارزیابی کلی ((OEC به منظور برآوردن همزمان دو هدف کاهش انحراف اسیدیته وpH نوشابه فانا در شرکت روز نوش کرمانشاه اجرا شده است و از میان 5 فاکتور E,D,C,B,Aکه در ابتدا به نظر می رسید دارای اثر و یا اثر متقابل با اهمیت می باشند 4 فاکتور E ,C,B,A با اهمیت شناخته شده اند، سپس این روش با ارایه راه حل یعنی تنظیم سه فاکتور C,B,A در سطح 1و فاکتور E در سطح 2 رسیدن به اهداف کاهش انحراف اسیدیته وpH نوشابه فانا را میسر ساخته است. به گون های که تنظیم این فاکتور ها در سطوح بهینه (E2,C1,B1,A1)، منجر به افزایش نسبتS/N به اندازه 2.402 واحد گشته است. سهم هر فاکتور به ترتیب 0.404, 0.613 ,0.832 ,0.552 می باشد و در کل نسبت S/N را از 35.946- به 33.545- افزایش داده است.