محصولات دریایی نقش قابل توجهی در تامین غذای مردم جهان دارند که با شناسایی برتری غذایی این فرآورده ها بر دیگر مواد پروتئینی روز به روز بر مصرف آنها افزوده می شود (رضایی و همکاران، 1384)، زیرا حاوی مقدار زیادی پروتئین و اسیدهای چرب امگا می باشد و اسیدهای چرب اشباع شده آن کم است (Tuzen and Soylak, 2007; Ikem and Egiebor, 2005). همگام با رشد تقاضا، افزایش روند آلودگی اکوسیستم های دریایی به شکلی جدی، احتمال بروز مشکلات کیفی در این منبع ارزشمند غذایی را تشدید کرده است (Laimansoetal., 1999). خوردن غذا به عنوان راه اصلی و جذب و در معرض قرار گرفتن سنگین شناخته شده است (Celik and Oehlenschlager, 2004). در میان منابع غذایی، ماهیان به طور مداوم در معرض فلزات سنگین موجود در آبهای آلوده قرار دارند، این فلزات می توانند در بافت های ماهی به میزان متفاوت تجمع یابند که به اندازه و سن ماهی بستگی دارد (Marijicand 2006، Demirezen and Uruc، Raspor 2007). بنابراین ماهی شاخص زیستی مناسب برای تعیین غلظت فلزات سنگین در اکوسیستم های آبی است (Keshinetal.,2007 Burger et al., 2002)