نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    1161-1168
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    2376
  • دانلود: 

    545
چکیده: 

پنیر لیقوان یکی از پرمصرف ترین پنیرهای سنتی ایران می باشد که در روستای لیقوان واقع در جنوب شرقی تبریز در شمال غرب ایران تولید می گردد. در تولید این پنیر از شیر خام گوسفند و معمولا همراه با حدود 30-20% شیر بز و بدون مایه کشت استفاده می گردد. این پنیر دارای طعم ملایم نمکی و اسیدی و عطر و بوی بسیار مطبوع می باشد. هدف از اجرای این تحقیق مطالعه تغییرات شاخص های شیمیائی از جمله درصد نمک، اسیدیته، pH، ماده خشک، خاکستر و پروتئین پنیر لیقوان در طول تولید و دوره رسیدن می باشد. برای این منظور ضمن هماهنگی با 10 تولیدکننده موجود در منطقه لیقوان از هر تولیدکننده یک بحر و از هر بحر 20 حلب 1 کیلوگرمی مجموعا 200 بسته تازه بسته بندی شده به صورت تصادفی خریداری و حلب های حاصله 30 روز در غارهای مخصوص در منطقه و سپس 60 روز در یخچال نگه داری شد. در هر بحر نمونه ای از شیر خام، لخته پس از آب گیری و قبل از نمک زنی، پنیر در زمان بسته بندی در حلب و نمونه پنیر در روزهای 15، 30، 60 و 90 دوره رسیدن مورد آنالیزهای شیمیائی قرار گرفت. نتایج حاصله از ابتدای تولید تا انتهای دوره رسیدن نشان داد که درصد چربی از 0.25±6.81 در شیر به 0.95±24.55 در نمونه ها، درصد نمک از صفر در شیر به 0.29±4.71 در نمونه ها، pH از 0.06±5.94 در شیر به 0.11±4.4 در نمونه ها، اسیدیته از 5.99±39.4 درجه دورنیک در شیر به 5.38±119.4 در نمونه ها، درصد خاکستر از 0.23±1.77 در شیر به 2.32±8.09 در نمونه ها، درصد ماده خشک از 0.74±16.52 در شیر به 1.34±43.57 در نمونه ها و درصد پروتئین از 1.12±4.45 در شیر به 1.4±14.2 در نمونه ها در انتهای دوره رسیدن تغییر کرد. بر اساس این نتایج پنیر لیقوان از نظر روند تغییرات و ویژگی های شیمیائی خصوصیات نسبتا منحصر به فرد داشته و بر اساس معیار قرار دادن استاندارد 1-2344 ایران پنیر لیقوان از نظر خصوصیات شیمیائی به عنوان یک پنیر سفید رسیده در آب نمک (White cheese ripened in brine) و از نظر درصد چربی به عنوان پنیر چرب می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2376

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 545 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نویسندگان: 

MIRZAE H. | ALIGHOLI NEZHAD A.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2011
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    2 (18)
  • صفحات: 

    1149-1159
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    263
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Lighvan cheese is one of the traditional cheeses which have the most high quantity of use in Iran. It is produced in South East of Tabriz in North West of Iran. The raw milk of ewe together with 20% -30% of goat's milk, without yeast, are used for its production. Its taste is mild salty and its scent is pleasant. The purpose of this study was to investigate the chemical indexes changes including salt percentage, the degree of acidity, pH, dry mater, ashes, and protein during the production and ripening. For this purpose, after coordinating with 10 local cheese producers, one batch from each producer and from each batch 20 tins, weighing 1 kg, which in total was 200 newly packaged cheese were purchased randomly. The tins were kept in special caves for 30 days in the region and then 60 days in refrigerator. In each batch sample of the raw milk, clot after rising and before salting, the cheese during the package time in tin and the cheese sample on 15th, 30th, 60th, and 90th days of ripining was analyzed chemically. The results of the study from the initial days of production to the end of the ripening period indicated the following changes: the rate of fat from 6.8 ± 0.25 in milk to 24.55±0.95 in samples, pH from 5.94 ± 0.06 in milk to 4.4±0.11 in samples, acidity from 39.4 ± 5.99 D° in milk to 119.4±5.38 in samples, rate of ash from 1.77±0.23 in milk to 8.09±2.32 in samples, the percentage of dry mater from 16.52±0.74 in milk to 43.57±1.34 in samples, and finally the percentage of protein from 4.45±1/12 in milk to 14.2±1.4 in samples. This result suggests that Lighvan cheese has unique characteristics in terms of its alteration procedure and chemical characteristics and based on the standard criterion in Iran, 2344-1, it is white cheese ripened brine in terms of chemical characteristics and fatty cheese in terms of the percentage of fat.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 263

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    1149-1159
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1055
  • دانلود: 

    615
چکیده: 

کتوز یک بیماری شایع در گاو می باشد که در اثر کمبود انرژی رخ می دهد. بررسی برخی تغییرات هورمونی و متابولیتی در سرم می تواند در پیشگویی و تشخیص این بیماری که بیشتر مواقع تحت بالینی می باشد، مفید واقع شود. این تحقیق به منظور بررسی سطح سرمی هورمون های تیروئیدی و انسولین و منیزیم در گاوهای مبتلا به کتوز تحت بالینی و مقایسه آن با گاوهای سالم انجام گرفت. از تعداد 200 راس گاو شیری 2 ماه بعد از زایمان خونگیری انجام شده و مقادیر سرمی بتاهیدروکسی بوتیریک اسید و گلوکز اندازه گیری گردید. بر اساس نقطه برش1.4 mmol/l برای بتاهیدروکسی بوتیریک اسید سرم، گاوها در دو گروه مبتلا به کتوز تحت بالینی و سالم (بالای این مقدار در گروه بیمار) قرار گرفتند. پس از اندازه گیری مقادیر موارد فوق در سرم مشخص گردید که میانگین مقادیر سرمی هورمون T3 و T4 در گاوهای بیمار به طور معنی داری بیشتر از گاوهای سالم است ( .(p<0.05میانگین مقادیر سرمی منیزیم و انسولین در گاوهای بیمار کمتر از گاوهای سالم می باشد (به ترتیب p<0.01 و.(p<0.05  در گاوهای مبتلا به کتوز تحت بالینی بررسی ضریب همبستگی نشان داد که فقط همبستگی بین بتاهیدروکسی بوتیریک اسید و انسولین معنی دار بود ( r=-0.37و .(p<0.05 نهایی اینکه سطح سرمی هورمون های تیروئیدی در گاوهای مبتلا به کتوز تحت بالینی افزایش می یابد ولی از میزان سرمی انسولین و منیزیم کاسته می شود و این یافته ها می توانند در تشخیص و پیشگویی این بیماری حائز اهمیت باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1055

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 615 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نویسندگان: 

رضاپور علی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    1169-1173
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    3214
  • دانلود: 

    583
چکیده: 

به منظور تعیین اثر برخی آنتی بیوتیک های رایج در درمان عفونت های میکروبی گوسفند بر فعالیت نوتروفیل ها، آزمایش حاضر به صورت in vitro طراحی و اجرا شد. در این مطالعه نوتروفیل خالص گوسفند از نمونه خون محیطی جداسازی و با آنتی بیوتیک های اکسی تتراسایکلین و انروفلوکساسین (غلظت های صفر، 1، 10، 100 و 200 میکروگرم در میلی لیتر) و پنی سیلین G (صفر، 250، 500، 1000، 2000 و 4000 واحد در میلی لیتر) به مدت یک ساعت در دمای آزمایشگاه انکوبه شد. سپس در هر نمونه آزمایش فاگوسیتوز مخمر و آزمایش احیای نیتروبلوتترازولیوم (NBT) انجام شد. از رویه آماری Mixed model (REML) برای تحلیل داده ها استفاده شد. مقایسه میانگین ها با روش LSMEAN و سطح معنی داری p<0.01 در نظر گرفته شد. بر اساس نتایج به دست آمده، میانگین درصد فاگوسیتوز و درصد NBT غلظت های مختلف پنی سیلین G فاقد اختلاف آماری معنی دار بود. میانگین درصد فاگوسیتوز و NBT در حضور داروی انروفلوکساسین به ترتیب تا غلظت 10 و 200 میکروگرم فاقد اثر معنی دار نسبت به گروه شاهد ولی درصد فاگوسیتوز از غلظت 100 میکروگرم و بالاتر همچنین NBT در 400 میکروگرم به طور معنی داری کاهش یافت (.(p<0.01 میانگین درصد فاگوسیتوز در حضور اکسی تتراسایکلین در غلظت 100 mcg/ml و بالاتر به طور معنی دار به شدت کاهش یافت (p<0.0001) ولی در آزمایش NBT اکسی تتراسایکلین به جز غلظت0-1 mcg/ml ، در سایر غلظت ها میزان احیای نیتروبلوتترازولیوم به طور معنی دار به شدت کاهش یافته بود ( .(p<0.0001بنابراین در مطالعه حاضر از لحاظ فقدان آثار منفی آنتی بیوتیک های مورد مطالعه بر عملکرد نوتروفیل ها، در مجموع می توان گفت: پنی سیلین G کمترین اثر مهاری را بر فعالیت نوتروفیل های خون محیطی گوسفند دارد. در حالی که، اکسی تتراسایکلین فقط در سطح) <1 mcg/ml که شاید از لحاظ بالینی در این غلظت حتی فاقد اثر درمانی باشد) فاقد اثر مهاری بر فعالیت نوتروفیل ها بود و لذا استفاده از این دارو، نباید در اولویت قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 3214

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 583 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    1175-1186
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    824
  • دانلود: 

    644
چکیده: 

در این مطالعه از 36 نمونه جنین گوسفند در سنین مختلف و معین استفاده شده است. نمونه ها بعد از تهیه و تعیین سن سریعا ثابت شده و مورد مطالعه کالبدشناسی و بافت شناسی قرار گرفتند. در مطالعه بافت شناسی علاوه بر رنگ آمیزی معمولی H&E از دو رنگ آمیزی اختصاصی ورهاف و تری کروم ماسون نیز استفاده شد. نتایج به دست آمده مشخص کرد که لایه تشکیل دهنده قرنیه تا 30 روزگی تشکیل و تماس خود را به طور کامل از عدسی و لایه های خلفی از دست می دهد و چین پلک ها شروع به برآمده شدن می کند. ولی قرنیه در ماه دوم جنینی به طور کامل متمایز شده و در سنین بعدی فقط مراحل رشد را سپری می کند. از همان ابتدا قرنیه در جنین گوسفند به صورت بیضی افقی تشکیل شده به طوری که انحنای داخلی آن بزرگتر از انحنای خارجی آن می باشد. روند رشد از نظر ابعاد قطر طولی، قطر عرضی و ارتفاع قرنیه از سطح صلبیه با افزایش سن به طور منظم سیر صعودی دارد. پلک بالا و پایین در اوایل ماه دوم به هم چسبیده و در اواخر ماه سوم دوباره از هم جدا می شوند. پلک سوم تقریبا در 120 روزگی در زاویه داخلی چشم ظاهر می شود. بافت پوششی خارجی قرنیه از مکعبی ساده تا مطبق شش لایه ای تغییر می کند. با افزایش سن ماتریکس از نظر سلولی ( فیبروبلاست) و هم از نظر رشته ای (کلاژن) تقویت شده است. همچنین افزایش رشته های الاستیک در انتهای مراحل جنینی محسوس می باشد. پرده دسمیت از اوایل ماه دوم به عنوان غشای محدودکننده داخلی در زیر بافت پوششی داخلی ظاهر و با افزایش سن نیز رشد پیدا می کند. پرده دسمیت فاقد رشته های الاستیک است. لایه بومن یا غشای محدودکننده خارجی در این حیوان دیده نشد. رنگ آمیزی تری کروم ماسون رشد رشته های کلاژن و رنگ آمیزی ورهاف رشد رشته های الاستیک را با افزایش سن تایید می کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 824

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 644 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    1187-1195
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    946
  • دانلود: 

    682
چکیده: 

سندرم آسیت به تجمع غیرطبیعی مایع غیرآماسی در محوطه بطنی جوجه های گوشتی اطلاق می شود. سندرم فوق یکی از مشکلات عمده صنعت طیور گوشتی محسوب می شود. هیپوکسی مهم ترین علت افزایش فشار خون ریوی است که به سبب وقوع سندرم آسیت در طیور گوشتی می باشد. در مطالعه حاضر، 120 قطعه جوجه گوشتی سویه Ross (جنس نر) و 120 قطعه جوجه گوشتی سویه Arbor-acres (جنس نر) در دو گروه و هر گروه شامل سه تکرار 40 قطعه ای توزیع شدند. شرایط پرورش برای همه گروه ها از نظر دما، رطوبت، تراکم، تغذیه، واکسیناسیون و آب یکسان بود. جهت افزایش حساسیت جوجه ها به سندرم آسیت از دان پلت و استرس سرما استفاده گردید. بدین منظور از روز 7 پرورش تا 21 روزگی دمای 16 درجه سانتی گراد اعمال شد. سپس دما یکباره به 22 درجه سانتی گراد رسانده شد و تا آخر دوران پرورش ثابت نگه داری شد. میزان وقوع سندرم آسیت در جوجه های گوشتی سویه Arbor- acres بیشتر از جوجه های گوشتی سویه Ross بود. در مورد پارامتر هماتوکریت در جوجه های گوشتی سویه Arbor– acres از هفته سوم به بعد نسبت به جوجه های گوشتی سویه Ross، افزایش نشان داد که در روز 35 این تفاوت معنی دار بود ( .(p<0.05در پایان دوره 42 روزگی تفاوت میزان هماتوکریت بین دو گروه معنی دار نبود. افزایش رشد جوجه های سویه Arbor- acres نسبت به جوجه های سویه Ross در هفته های چهارم و ششم تفاوت معنی دار نشان داد (.(p<0.05 با این حال در مقدار ضریب تبدیل نهایی بین دو سویه تفاوت معنی دار مشاهده نشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 946

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 682 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    1197-1202
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    859
  • دانلود: 

    617
چکیده: 

توکسوپلاسموزیس یکی از شایع ترین عفونت های انگلی انسان و حیوانات با شیوع بالا در جهان می باشد. هدف از این مطالعه بررسی درباره میزان آگاهی دانشجویان دانشگاه تبریز نسبت به بیماری توکسوپلاسموزیس بود. در مجموع 449 دانشجو با تکمیل پرسشنامه مخصوص در این مطالعه شرکت نمودند که از این تعداد 54.8 درصد دختر و 45.2 درصد پسر بودند. نتایج این بررسی نشان داد که کلا میزان آگاهی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه تبریز در مورد بیماری توکسوپلاسموزیس پایین می باشد. به طوری که این میزان در مورد دانشجویان دختر 13.9% و در مورد دانشجویان پسر41 % می باشد. بر این اساس پسران دانشجو آگاهی بیشتری نسبت به دختران دانشجو در مورد این بیماری داشته اند که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبود. همچنین مشخص گردید که دانشجویان رشته های علوم انسانی و کشاورزی آگاهی بیشتری در مورد این بیماری نسبت به دانشجویان دیگر داشتند و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود ( .(p<0.005دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی آگاهی بیشتری نسبت به دانشجویان مقاطع دیگر دانشگاه تبریز در مورد بیماری توکسوپلاسموز داشتند اما این تفاوت از نظر آماری معنی دار نمی باشد. همچنین نتایج این بررسی نشان داد که مهم ترین منابع اطلاعات دانشجویان در مورد این بیماری به ترتیب کتاب (25.7 درصد)، اینترنت (18.9 درصد) و تلویزیون (18.9 درصد) بوده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 859

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 617 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    1203-1210
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1166
  • دانلود: 

    632
چکیده: 

با توجه به اهمیتی که نای در طبقه بندی پرندگان دارد و از آنجا که ساختار آناتومی و مورفولوژیک آن در کبک هنوز توصیف نشده است، این تحقیق روی نای 16 کبک نر و ماده سالم نژاد chukar chukar بالغ با میانگین سنی 20 هفته در استان لرستان به انجام رسید. خصوصیات مورفولوژیکی که مورد بررسی قرار گرفت شامل وزن بدن، وزن نای، طول گردن، طول نای، تعداد حلقه های نایی، بررسی شکل ظاهری حلقه ها، کامل یا ناقص بودن آنها، شکل مقطع عرضی آنها، هم پوشانی، روی هم افتادگی و چیدمان آنها، وجود رباط های حلقوی بین حلقه ها، محل اتصال عضله استرنوتراکئالیس بر روی نای، میزان استحکام نای در برابر فشار انگشتان. خصوصیات بالا با استفاده از میکرواستروسکوپ در سه قسمت قدامی، میانی و خلفی به طور جداگانه در هر پرنده بررسی شد. همچنین جهت مشخص نمودن بافت غضروفی یا استخوانی حلقه ها از هر قسمت قطعاتی انتخاب و با هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی گردید. داده های مورفولوژیک با استفاده از آزمون های تی و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد و برش های رنگ شده با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند. همه خصوصیات مورفولوژیک در نرها بیشتر از ماده ها ولی هیچیک معنی داری نبود. نای کبک بین 0.21% تا 0.24% از وزن بدن را تشکیل می دهد. بین وزن نای با وزن بدن، تعداد حلقه ها با طول گردن و طول نای ارتباط بسیار معنی داری وجود دارد. حلقه های نایی در کبک بین 102 تا 114 عدد، کامل، غضروفی، دارای رباط های حلقوی، مقاوم در مقابل فشار و در برش عرضی از قدام به خلف دارای الگوی بیضی، کمی بیضی و گرد می باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1166

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 632 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    1211-1216
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1164
  • دانلود: 

    590
چکیده: 

ماهی شاکولی تیگریس (Chalcalburnus mossulensis) از خانواده کپورماهیان بوده و به شکل گسترده در منابع آبی کشور یافت می شود. لیگولا اینتستینالیس (Ligula intestinalis) از جمله انگل های این ماهی محسوب می گردد و بیشترین میزبان های این انگل در این خانواده از ماهیان قرار گرفته اند. این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیرات انگل در برخی پارامترهای زیستی ماهی شاکولی مثل وزن، طول کل، ضریب چاقی و شاخص گنادوسوماتیک انجام گرفته است. نمونه گیری به صورت تصادفی بوده و در مجموع 300 عدد ماهی از گونه مورد نظر صید، شناسایی و تعیین سن گردید. نتایج بررسی ها نشان داد که میزان آلودگی 25 درصد بوده و در تمامی پارامترهای زیستی مورد سنجش یک کاهش کلی دیده می شود (.(p<0.05 بر این اساس شیوع این انگل در منابع آبی مختلف را باید از نظر حفظ ذخایر آبزیان مورد توجه قرار داد و اقدامات لازم جهت قطع چرخه انگل صورت گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1164

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 590 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 6
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    1217-1220
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    932
  • دانلود: 

    542
چکیده: 

عارضه دیابت اغلب عملکردهای فیزیولوژیکی شامل خون سازی و سیستم ایمنی بدن را درگیر می کند. در این پژوهش ده قلاده سگ ژرمن شیپرد نر و هم سن انتخاب شده، 5 قلاده به عنوان گروه شاهد و 5 قلاده به عنوان گروه آزمایشی (قبل و بعد از القا دیابت) تفکیک شد. آزمایش با رعایت اصول حقوق حیوانات انجام گرفت و قبل از شروع آزمایش از سلامت حیوانات و غیردیابتی بودن آنها (با استفاده از تست تحمل گلوکز) اطمینان حاصل شد. آلوکسان مونوهیدرات در غلظت 100 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت درون وریدی تزریق شد. نمونه خون کامل قبل و بعد از القا دیابت و قبل از اتلاف حیوان اخذ شده و از نظر تعداد لکوسیت ها (نوتروفیل، لمفوسیت، مونوسیت، ائوزینوفیل و بازوفیل) شمارش شد. طبق یافته ها، تعداد ائوزینوفیل ها و بازوفیل ها در بین گروه ها اختلاف معنی داری نداشت. اما تعداد نوتروفیل، لمفوسیت و مونوسیت تفاوت معنی داری بعد از القا دیابت داشت به طوری که تعداد نوتروفیل ها در سگ های دیابتی 82.3% (در مقایسه با 72.38% در گروه شاهد و 69.53% در زمان قبل از القای دیابت) بود. لمفوسیت ها و مونوسیت ها در گروه دیابتی کمتر از گروه شاهد و زمان پیش-دیابت بود (لمفوسیت: 22.79، 26.24 و 14.59% و مونوسیت: 2.05، 2.58 و 1.81% به ترتیب برای گروه های شاهد، پیش- و پس-دیابتی). به نظر می رسد عامل کاهش تعداد لمفوسیت ها، اختلال در تکثیر و فعالیت آنها در گروه دیابتی بوده باشد. نتیجه می گیریم که القا دیابت در سگ های ژرمن شیپرد می تواند سبب کاهش تعداد مونوسیت ها و لنفوسیت ها و افزایش تعداد نوتروفیل ها شود. احتمالا اختلال در متابولیسم گلوکز و گلوتامین و نیاز بالای نوتروفیل ها به این منابع موجب تغییر و افزایش تعداد نوتروفیل ها در شرایط دیابتی شده باشد. به نظر می رسد مطالعات بیشتر در رابطه با دلایل احتمالی تغییر تعداد لکوسیت ها در سگ های دیابتی ضروری باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 932

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 542 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    1221-1231
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1025
  • دانلود: 

    838
چکیده: 

بیماری سل هم چنان به عنوان یک مساله بهداشت عمومی در سراسر جهان مطرح است. ایزونیازید که به عنوان یک آنتی بیوتیک به طور معمول برای درمان بیماری سل مورد استفاده قرار می گیرد، یک عامل توکسیک قوی برای کبد به شمار می رود. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات آنتی اکسیدانی عصاره چای سبز در مقابل سمیت کبدی ایزونیازید در موش صحرایی می باشد. موش های صحرایی نر ویستار به طور تصادفی در موش ها به طور تصادفی به 4 گروه 10 سری شامل: 1- گروه شاهد سالم 2- گروه سالم تیمار با عصاره 3- گروه داروی سمی و 4- گروه تیمار با عصاره و داروی سمی تقسیم شدند. از زمان شروع آزمایش تا پایان 8 هفته در گروه های 2 و 4 از محلول عصاره 1.5% برای نوشیدن استفاده شد. در اواسط دوره آزمایش (هفته های چهارم و پنجم آزمایش) به گروه های 3 و 4 داروی ایزونیازید روزانه و به میزان 50 mg/kg به صورت داخل صفاقی تزریق گردید. در پایان دوره آزمایش، ماحصل پراکسیداسیون لیپیدی (مالون دی آلدئید)، فعالیت سوپراکسید دسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون ردوکتاز جهت ارزیابی استرس اکسیداتیو در هموژنات بافت کبد مورد سنجش قرار گرفت. گروه ها توسط آزمون آماری‏ آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی با هم مقایسه گردیدند. سطح معنی داری p<0.05 در نظر گرفته شد. عصاره چای سبز به طور معنی داری میزان پراکسیداسیون لیپیدی را کاهش و سطوح آنتی اکسیدان ها را در موش های تیمار شده با ایزونیازید افزایش داد. بررسی حاضر نشان داد که اثرات محافظتی عصاره چای سبز در آسیب اکسیداتیو کبدی ناشی از ایزونیازید، ممکن است با خواص آنتی اکسیدانی و زدایندگی رادیکال آزاد آن مرتبط باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1025

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 838 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    2 (پیاپی 18)
  • صفحات: 

    1233-1245
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1912
  • دانلود: 

    853
چکیده: 

هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر سطوح متفاوت ازت اوره شیر (MUN) بر عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیری پرتولید در گله های شیری منتخب در شهرستان تبریز بود. از مجموع 213 راس گاو شیری آبستن 5 تا 7.5 ماهه انتخاب شده در این مطالعه 76 راس معادل 35.7% گاوها دارای سطح MUN کمتر از 16 mg/dl و 137 راس معادل 64.3% گاوها دارای سطح MUN بالاتر از 16 mg/dl بودند. از مجموع 213 راس گاو مورد بررسی در این مطالعه 124 راس مبتلا به ورم پستان، عفونت های رحمی، سخت زایی، جفت ماندگی و لنگش بودند که از این تعداد دام بیمار در 81 راس سطح MUN بالاتر از 16 mg/dl بود. بررسی تاثیر سطوح متفاوت MUN شیر بر بروز بیماری های ثبت شده در این مطالعه نشان داد که تنها بروز سخت زایی در زمان زایمان می تواند متاثر از سطوح متفاوت MUN شیر باشد ((p=0.032 و تفاوت در غلظت MUN شیر تاثیر معنی داری بر بروز سایر بیماری ها ندارد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که سطوح متفاوت MUN در شیر تاثیر معنی داری بر پارامترهای تولیدمثلی اندازه گیری شده در این تحقیق شامل روزهای باز، فاصله زایمان تا اولین تلقیح، موفقیت در اولین تلقیح و تعداد تلقیح بازای باروری دارد (همه موارد.(p<0.001  همچنین داده های این مطالعه نشان دادند که اندازه گیری غلظت MUN شیر در گاوهای آبستن سنگین می تواند به عنوان یک رهیافت موثر در گاوداری های صنعتی به منظور بررسی میزان بهره وری نیتروژن جیره غذایی و پیش بینی وضعیت تولیدمثلی این گاوها در دوره پس از زایمان مورد استفاده قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1912

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 853 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button