پراکسیداز (EC 1.11.1.7) یکی از پروتئینهای آهن دار گیاهی است که کاربرد گسترده ای در تشخیصهای پزشکی و تجربیات آزمایشگاهی مختلف دارد، بهمین علت امروزه تلاش زیادی صورت می گیرد تا منابع جدیدی از بافتهای گیاهی با فعالیت پراکسیدازی مناسب معرفی گردد. کلزا (Brassica napus) گیاهی علفی و یکساله است که اساسا بخاطر ارزش دانه های روغنی آن کشت می شود و بدلیل نزدیکی به ترب کوهی، منبع تجاری پراکسیداز، می تواند در این رابطه از قابلیتهای لازم برخوردار باشد. در پژوهش حاضر از برگهای شماره 5، 6 و 7 مرحله طوقه ای رقم پاییزه اکاپی عصاره گیری شد. سنجش فعالیت آنزیم و عوامل موثر بر سینتیک آنزیم در طول موج 470 mm و دمای 25 درجه سانتی گراد بررسی شد. نتایج حاصل نشان داد که حداکثر فعالیت آنزیم در دمای بهینه 50 درجه سانتی گراد و pH بهینه 6 می باشد. همچنین آنزیم در محدوده PH4.5-7.5 از پایداری بالایی برخوردار است و دماهای 25-55 سانتی گراد را تا 30 دقیقه براحتی تحمل می کند بدون اینکه فعالیت آن تغییر قابل ملاحظه ای کند اما در دمای 60-70 سانتی گراد بسرعت غیرفعال می شود. بررسی تاثیر حضور نمکهای مختلف Na+, K+, Zn2+, Ba2+, Ca2+, Co2+, Ni2+ در غلظتهای 0.3-0.6 mM در مخلوط واکنش نشان داد که K+, Na+ و Zn2+ بر فعالیت آنزیم پراکسیداز برگ کلزا دارای اثر تحریک کننده، Co2+ و Ni2+ دارای اثر بازدارنده و دو یون Ca2+ و Ba2+ با هر غلظت اثرات متفاوتی را ایجاد می کنند. همچنین مقایسه تاثیر غلظتهای مختلف دو بازدارنده سدیم سیانید و سدیم آزاید نشان داد که سدیم سیانید اثر بازدارندگی قویتری بر پراکسیداز کلزا دارد. در حضور غلظت 0.002 میلی مولار سدیم سیانید، فعالیت آنزیم در مقایسه با نمونه شاهد به نصف می رسد.