مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,127
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سولفات روی بر آنالیز رشد، عملکرد و میزان پروتئین و روی در دانه ارقام مختلف گندم

صفحات

 صفحه شروع 676 | صفحه پایان 691

کلیدواژه

چکیده

 بمنظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف سولفات روی بر روند رشد, عملکرد, میزان پروتئین و عنصر روی در ارقام گندم آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سالهای 81 و 82 در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی اردبیل اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی عبارتند از: چهار رقم گندم: Mv-17, کاسپارد, الموت, C-73-20, و کود روی (سولفات روی) در سه سطح شامل: صفر, 40 و 80 کیلوگرم در هکتار. نتایج حاصل از تجزیه واریانس مرکب دو سال آزمایش نشان داد که با افزایش مصرف سولفات روی, عملکرد دانه, درصد پروتئین و میزان روی در دانه افزایش می یابد. هر چند که اختلاف معنی داری (p≤0.01) در به کارگیری 40 تا 80 کیلوگرم سولفات روی بر عملکرد و میزان روی در دانه مشاهده نمی شود. بیشترین عملکرد به رقم کاسپارد و کمترین آن به رقم الموت تعلق دارد. اثر متقابل سال در مقادیر مختلف سولفات روی بر میزان روی و پروتئین دانه معنی دار است (p≤0.01). مقایسه میانگینها نشان می دهد که در هر دو سال آزمایش با افزایش کاربرد سولفات روی, میزان آنها در دانه افزایش یافته ولی میزان این افزایش در سال اول آزمایش بیشتر از سال دوم است. بیشترین درصد پروتئین به رقم کاسپارد و کمترین آن به دودمان C-73-20 تعلق دارد و اختلاف آماری معنی داری بین ارقام کاسپارد و الموت از نظر میزان پروتئین وجود ندارد. با افزایش مصرف سولفات روی, درصد روی و پروتئین افزایش می یابد. رقم کاسپارد کمترین درصد روی و رقم MV-17 کمترین درصد پروتئین را دارد. از نظر عملکرد دانه, رقم کاسپارد بالاترین و رقم الموت کمترین مقدار را دارد. وجود اثر متقابل معنی دار بین ارقام و مقادیر کاربرد روی بر درصد پروتئین دانه نشان داد که بیشترین درصد پروتئین به رقم کاسپارد با کاربرد 80 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و کمترین درصد پروتئین دانه به رقم C-73-20 بدون استفاده از سولفات روی تعلق دارد. بررسی روند رشد ارقام مورد بررسی نیز نشان داد که با افزایش کود مصرفی میزان بیوماس کل و سرعت رشد محصول افزایش می یابد. میزان بیوماس کل و سرعت رشد محصول با به کارگیری مقادیر 40 و 80 کیلوگرم سولفات روی تقریبا مشابه ولی بیشتر از عدم مصرف کود است. بنابراین بمنظور افزایش میزان پروتئین و روی دانه و بالا بردن کمیت این صفات تحت شرایط آزمایش, به کارگیری سولفات روی به میزان 40 کیلوگرم در هکتار مناسب می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سیدشریفی، رئوف، فرزانه، سلیم، و ساعدنیا، ودود. (1387). اثر سولفات روی بر آنالیز رشد, عملکرد و میزان پروتئین و روی در دانه ارقام مختلف گندم. زیست شناسی ایران، 21(4)، 676-691. SID. https://sid.ir/paper/21400/fa

    Vancouver: کپی

    سیدشریفی رئوف، فرزانه سلیم، ساعدنیا ودود. اثر سولفات روی بر آنالیز رشد, عملکرد و میزان پروتئین و روی در دانه ارقام مختلف گندم. زیست شناسی ایران[Internet]. 1387؛21(4):676-691. Available from: https://sid.ir/paper/21400/fa

    IEEE: کپی

    رئوف سیدشریفی، سلیم فرزانه، و ودود ساعدنیا، “اثر سولفات روی بر آنالیز رشد, عملکرد و میزان پروتئین و روی در دانه ارقام مختلف گندم،” زیست شناسی ایران، vol. 21، no. 4، pp. 676–691، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21400/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button