جهت مطالعه تاثیر وضعیت میکوریزی در مقاومت گیاه لوبیا Phaseolus vulgaris)) 45 روزه به شوری گیاهان میکوریزی و غیر میکوریزی با میزان متفاوت شوری از طریق آبیاری با محلول 20و40 میلی مولار NaCl به مقدار 100mlهر سه روز یکبار تیمار شدند. نتایج نشان داد که آغشتگی ریشه به قارچ های میکوریزی با تجمع شوری کاهش می یابد. مقدار قند گیاهان میکوریزی در برگ در حال کنترل و شوری 20mM و در ریشه در حال کنترل و شوری 40 mM و تنها مقدار پروتئین ریشه در سطح 20mM بیشتر از گیاهان غیر میکوریزی است. میکوریز در مقدار پرولین و کلروفیل b تاثیر ندارد. اما مقدار کلروفیل a در گیاهان میکوریزی بیشتر است. در سطح شوری کم و متوسط میزان K ,Ca ,P در گیاهان میکوریزی بیشتر بوده اما میزان Na وضعیت عکس را نشان می دهد. نتایج با توجه به نقش قارچ های VAM بر کاهش اثرات شوری در گیاهان بحث می شود.