استفاده از سموم شیمیایی گرچه در افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی بسیار موثر می باشند ولی مصرف بیش از حر آن ها موجب آلودگی محیط زیست می گردد و علاوه بر آن به طور مستقیم و غیر مستقیم در بهداشت عمومی تاثیر دارد. باقیمانده سموم شیمیایی در محصولات کشاورزی باعث ایجاد بیماری های حاد و مزمن در افراد می گردد. مقادیر مجاز باقی مانده سموم شیمیایی در محصولات، هر ساله از طرف سازمان بهداشت جهانی مشخص می گردند. با توجه به این امر طرح پژوهشی بررسی باقی مانده سموم کشاورزی در محصول خیار منطقه دماوند در سال 81-80 در مناطق مختلف دماوند از جمله آبسرد، خسروان، آرو، هنرستان کشاورزی و محصولات عرضه شده در بازار انجام گرفته است. پس از نمونه برداری از محصولات خیار مزارع و گلخانه ها و آزمایش عصاره آن ها توسط کروماتوگرافی گازی، تحلیل آماری نتایج نشان می دهد که باقیمانده سموم پی متروزین، دلتا مترین، در کلرووس، تترادیفون و کارباریل بیش از حدود مجاز وجود داشته اند. بنابراین آموزش نحوه صحیح استفاده از سموم شیمیایی و نظارت مستمر در این امر ضروری به نظر می رسد.