کارآفرینی شرکتی عاملی مهم در توسعه و بهبود سازمانی و اقتصادی، عملکرد و خلق ثروت است و می تواند در بهبود عملکرد یک سازمان نقش بسیار مهمی ایفا کند. این پژوهش با هدف بررسی عامل های پیش برنده ی توسعه ی کارآفرینی در شرکت های خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی استان البرز انجام شد. جامعه-ی آماری شامل 207 تن کارکنان این شرکت ها بود. حجم نمونه بر پایه فرمول کوکران 119 نفر تعیین شد. برای نمونه گیری از روش تصادفی چند مرحله ای استفاده شد. روایی پرسشنامه تحقیق توسط برخی اعضای گروه تخصصی ترویج و آموزش کشاورزی مورد تایید قرار گرفت. پایایی آن با استفاده از ضریب تتای ترتیبی (q=0.78-0.91) تایید شد. آزمون فریدمن نشان داد از بین چهار عامل پیش برنده ی توسعه ی کارآفرینی، عامل رفتاری (با مولفه های سبک رهبری، ویژگی های کارآفرینانه مدیران، فرهنگ سازمانی و ارتباط های سازمانی) دارای بیشترین اهمیت است. تحلیل عاملی نشان داد که در مجموع 57.7 درصد از واریانس عامل های محیطی پیش برنده توسعه ی کارآفرینی در شرکت های خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی استان البرز را سه عامل پشتوانه سازی اجتماعی و قانون مداری، به گزینی و همگرایی و تعامل های دو سویه تبیین می کنند. توجه مدیران شرکت ها به واگذاری اختیار، شرکت دادن کارکنان خلاق، نوآور برای حل مسایل شرکت و رعایت قانون برای ایجاد فضای رقابت سالم بین شرکت ها از جمله پیشنهادهای این بررسی در راستای توسعه ی کارآفرینی در این شرکت ها می باشد.