مقدمه: سرطان کولورکتال از شایع ترین سرطان های دستگاه گوارشی است که حدود 10 درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان را به خود اختصاص می دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط عوامل تغذیه ای با ابتلا به سرطان کولورکتال در جمعیت ساکن شهر یزد انجام گرفت.روش ها: این مطالعه مورد شاهدی بر روی 60 بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال و 120 فرد سالم همسان در شهرستان یزد انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و بر اساس مصاحبه با بیماران و شاهدها جمع آوری شد. در تحلیل داده ها از آزمون کای دو و رگرسیون لوجستیک در نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد.نتایج: انحراف معیار و میانگین سنی گروه مورد و شاهد به ترتیب 16.4±58.4 و 16.4±58.4 سال بود. نتایج رگرسیون لوجستیک نشان داد که مصرف بالای گوشت قرمز و غذای سرخ شده و مصرف کم میوه از جمله فاکتورهای معنی دار پیشگو کننده ابتلا به سرطان کولورکتال هستند. مصرف 4 بار و بیشتر گوشت قرمز و غذای سرخ شده در هفته و مصرف یک واحد و کمتر از یک واحد میوه در روز به ترتیب شانس ابتلا به سرطان کولورکتال را 7.4، 17.8و 8.3 برابر افزایش می داد.بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عوامل تغذیه ای از جمله مصرف مواد غذایی سرخ شده و گوشت قرمز، و مصرف ناکافی میوه از فاکتورهای خطر سرطان کولورکتال می باشند. لذا برای پیشگیری از سرطان کولورکتال باید برنامه ریزی تغذیه ای درستی در نظر گرفته شود.