مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,922
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

897
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط عوامل تغذیه ای با ابتلا به سرطان کولورکتال در جمعیت ساکن شهر یزد

صفحات

 صفحه شروع 171 | صفحه پایان 181

چکیده

 مقدمه: سرطان کولورکتال از شایع ترین سرطان های دستگاه گوارشی است که حدود 10 درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان را به خود اختصاص می دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط عوامل تغذیه ای با ابتلا به سرطان کولورکتال در جمعیت ساکن شهر یزد انجام گرفت.روش ها: این مطالعه مورد شاهدی بر روی 60 بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال و 120 فرد سالم همسان در شهرستان یزد انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و بر اساس مصاحبه با بیماران و شاهدها جمع آوری شد. در تحلیل داده ها از آزمون کای دو و رگرسیون لوجستیک در نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد.نتایج: انحراف معیار و میانگین سنی گروه مورد و شاهد به ترتیب 16.4±58.4 و 16.4±58.4 سال بود. نتایج رگرسیون لوجستیک نشان داد که مصرف بالای گوشت قرمز و غذای سرخ شده و مصرف کم میوه از جمله فاکتورهای معنی دار پیشگو کننده ابتلا به سرطان کولورکتال هستند. مصرف 4 بار و بیشتر گوشت قرمز و غذای سرخ شده در هفته و مصرف یک واحد و کمتر از یک واحد میوه در روز به ترتیب شانس ابتلا به سرطان کولورکتال را 7.4, 17.8و 8.3 برابر افزایش می داد.بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عوامل تغذیه ای از جمله مصرف مواد غذایی سرخ شده و گوشت قرمز, و مصرف ناکافی میوه از فاکتورهای خطر سرطان کولورکتال می باشند. لذا برای پیشگیری از سرطان کولورکتال باید برنامه ریزی تغذیه ای درستی در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیقبادی، نعیمه، لطفی، محمدحسن، فلاح زاده، حسین، و آخوندی، محسن. (1392). ارتباط عوامل تغذیه ای با ابتلا به سرطان کولورکتال در جمعیت ساکن شهر یزد. بهداشت و توسعه، 2(3)، 171-181. SID. https://sid.ir/paper/233632/fa

    Vancouver: کپی

    کیقبادی نعیمه، لطفی محمدحسن، فلاح زاده حسین، آخوندی محسن. ارتباط عوامل تغذیه ای با ابتلا به سرطان کولورکتال در جمعیت ساکن شهر یزد. بهداشت و توسعه[Internet]. 1392؛2(3):171-181. Available from: https://sid.ir/paper/233632/fa

    IEEE: کپی

    نعیمه کیقبادی، محمدحسن لطفی، حسین فلاح زاده، و محسن آخوندی، “ارتباط عوامل تغذیه ای با ابتلا به سرطان کولورکتال در جمعیت ساکن شهر یزد،” بهداشت و توسعه، vol. 2، no. 3، pp. 171–181، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233632/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button