اکتینومیست ها باکتری های گرم مثبت و با %GC بزرگتر از 55 در DNA خودشان می باشند. اکتینومیست ها ابتدا به عنوان گروه حد واسط بین قارچ و باکتری در نظر گرفته می شدند، اما امروزه جزء ارگانیزم های پروکاریوتیک به حساب می آیند. هدف از این تحقیق جداسازی، غربالگری و بررسی خواص ضد باکتریایی اکتینومیست ها سویه های استاندارد Bacillus subtilis PTCC:1365, Klebsiella pneumoniae PTCC1402, Staphylococcus aureus PTCC 1113 و Salmonella typhi PTCC 1609 و تعیین رابطه بین رطوبت و pH خاک با میزان پراکندگی این باکتری ها بوده است. در این مطالعه برای جداسازی اکتینومیست ها از محیط Starch Casein Agar(SCA) و به منظور غربالگری اولیه از روش تلقیح نقطه ای (spot) و برای تولید آنتی بیوتیک در روش غوطه ور (submerge)، از محیط(ISP2) International Streptomyces Project 2 استفاده شده و در نهایت روش انتشار چاهک در پلیت به منظور غربالگری نهایی و آزمایش تعیین حساسیت آنتی بیوتیک بکار برده شد. در این بررسی 30 نمونه خاک از نقاط مختلف جنگل گلستان جمع آوری شده و 50 سویه اکتینومیست از این خاک ها ایزوله و خا لص سازی شد. سپس با استفاده از روش تلقیح نقطه ای 15 (%30) سویه اکتینومیست علیه باکتری های مورد آزمایش فعالیت ضدباکتریایی خوبی نشان دادند و 35 (70%) ایزوله دارای فعالیت ضدباکتریایی نبودند. در ادامه کار با انجام کشت غوطه ور در محیط مایعISP2 و غربالگری نهایی ایزوله های اکتینومیست با استفاده از روش انتشار چاهک 5 (10%) ایزوله های Gs 17، Gs 19، Gs 23 ،Gs 21 و Gs 25 دارای بهترین فعالیت ضدباکتریایی علیه باکتری های مورد آزمایش بودند. همچنین در روش انتشار چاهک 6% ایزوله های بر روی باکتری های گرم مثبت و همچنین مجموع باکتری های گرم مثبت و گرم منفی و 10% علیه باکتری های گرم منفی فعالیت ضد باکتریایی نشان دادند. همچنین بین رطوبت و pH خاک با تعداد کلنی ایزوله شده از آن رابطه معنی داری وجود داشت.