مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

930
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی تولید آزمایشگاهی زایلیتول توسط مخمر Pichia guilliermondii DSMZ 6381

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 32

چکیده

زایلیتول, یک قند الکل 5 کربنه طبیعی است که به دلیل قدرت شیرین کنندگی اش (که به اندازه سوکروز, زیاد است) و کاربردهای بالقوه اش به عنوان کاهش دهنده پوسیدگی دندان و منبع کربوهیدرات مستقل از انسولین برای افراد دیابتی وابسته به انسولین, در صنایع دارویی و غذایی, بسیار به آن اهمیت داده شده است. هدف از این تحقیق بهینه سازی ترکیبات محیط و شرایط کشت جهت بالا بردن تولید زایلیتول توسط مخمر  Pichia guilliermondii DSMZ 6381بود. ابتدا با استفاده از روش تغییر یک فاکتور در یک زمان (one-factor-at-a-time) اثر منابع کربنی و نیتروژنی مختلف همچنین شرایط محیط کشت, در تولید بررسی گردید. سپس بهینه سازی منابع غذایی به روش آنالیز آماری تاگوچی طی دو مرحله انجام پذیرفت. ابتدا اثر منابع کربنی مختلف مانند زایلوز, فروکتوز, رافینوز, لاکتوز, مانیتول, مالتوز, سوکروز, گالاکتوز و گلوکز در تولید زایلیتول توسط این مخمر بررسی شد. پس از آن اثر منابع نیتروژنی پیچیده و معدنی مختلف مانند آب پنیر, عصاره مخمر, پپتون, نیترات پتاسیم, نیترات سدیم و نیتریت سدیم در تولید زایلیتول توسط این مخمر بررسی شد. نتایج نشان داد که از میان منابع کربنی, زایلوز به عنوان بهترین منبع کربن است. از میان منابع نیتروژنی, پپتون و عصاره مخمر به عنوان بهترین منابع نیتروژنی شناخته شدند. بهترین دما, درصد تلقیح وpH  به ترتیب 30oC, 7 درصد حجمی / حجمی(%v/v)  و 6 بود. با توجه به نتایج به دست آمده, میزان تولید زایلیتول در محیط پایه %51.25 بود که با بهینه سازی شرایط تولید پس از انجام روش تغییر یک فاکتور در یک زمان و تاگوچی به ترتیب به میزان 68% و 89% افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاجیک، مهدی، فائزی قاسمی، محمد، چایچی نصرتی، آرش، و بشارت وصال، ندا. (1391). بهینه سازی تولید آزمایشگاهی زایلیتول توسط مخمر Pichia guilliermondii DSMZ 6381. زیست فناوری میکروارگانیسم های محیطی (علوم زیستی)، 6(3 (پیاپی 3))، 19-32. SID. https://sid.ir/paper/242220/fa

    Vancouver: کپی

    تاجیک مهدی، فائزی قاسمی محمد، چایچی نصرتی آرش، بشارت وصال ندا. بهینه سازی تولید آزمایشگاهی زایلیتول توسط مخمر Pichia guilliermondii DSMZ 6381. زیست فناوری میکروارگانیسم های محیطی (علوم زیستی)[Internet]. 1391؛6(3 (پیاپی 3)):19-32. Available from: https://sid.ir/paper/242220/fa

    IEEE: کپی

    مهدی تاجیک، محمد فائزی قاسمی، آرش چایچی نصرتی، و ندا بشارت وصال، “بهینه سازی تولید آزمایشگاهی زایلیتول توسط مخمر Pichia guilliermondii DSMZ 6381،” زیست فناوری میکروارگانیسم های محیطی (علوم زیستی)، vol. 6، no. 3 (پیاپی 3)، pp. 19–32، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242220/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا