در این تحقیق، محتوای فنولی اسانس و فلاونوئید عصاره شش گونه از جنس Artemisia به نام های A. absinthium, A. oliveriana, A.turanica, A. ciniformis, A.diffusa, A. aucheri در ایران، مقایسه و بررسی گردید. استخراج اسانس گیاهان به روش تقطیر با آب، میزان محتوای فنولی بر اساس معادل گالیک اسید و همچنین عصاره متانولی گیاهان مذکور نیز بر اساس تعیین محتوای فلاونوئیدی معادل با میلی گرم بر گرم کاتچین مورد سنجش قرار گرفت. اسانس گیاه A. oliveriana با محتوای فنولی 6.11±348.87 میکروگرم بر میلی گرم گالیک اسید و اسانس A. aucheri با محتوای فنولی6.50 ±133.87 میکروگرم بر میلی گرم گالیک اسید، به ترتیب دارای بیشترین و کمترین محتوای فنولی بودند. از سوی دیگر عصاره A. diffusa دارای بیشترین میزان ترکیبات فلاونوئیدی معادل با 9.64±332.74 میلی گرم بر گرم کاتچین و عصاره A. absinthium دارای کمترین محتوای فلاونوئیدی (2.28±101.73 میلی گرم بر گرم کاتچین) بدست آمد. از آنجایی که فنل ها و فلاونوئیدهای گیاهی نقش مهمی در فعالیت آنتی اکسیدانی دارند، می توان نتیجه گرفت که روغن اسانسی گیاه A. oliveriana و عصاره A. diffusa به ترتیب دارای بیشترین محتوای فنولی و فلاونوئیدی بوده و در نتیجه می توانند به عنوان آنتی اکسیدا ن های بهتری عمل کنند.