زمینه و هدف: ارزش دارویی قارچ دم بوقلمون (Trametes versicolor) مهم تر از ارزش غذایی آن است. این قارچ دارای فعالیت های دارویی متنوعی است. این مطالعه به منظور ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و خواص ضدمیکروبی عصاره آبی قارچ دم بوقلمون انجام شد. روش بررسی: در ایﻦ,مطالعه توصیفی-تحلیلی عصاره آبی قارچ دم بوقلمون تهیه شد. فعالیت آنتی اکسیدانی این قارچ به روش های دی فنیل پیکریل (DPPH) و قدرت احیاء کنندگی (RP)، میزان فلاونوئید به وسیله کلرید آلومینیوم و فنل کل به وسیله سنجش سیوکالتیو ارزیابی شدند. فعالیت ضدباکتریایی و ضدقارچی عصاره آبی قارچ دم بوقلمون بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی و قارچ فوزاریوم تاپسینوم به روش دیسک دیفیوژن تعیین شد. بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT)، سیپروفلوکساسین و آمفوتریسین B به ترتیب به عنوان کنترل مثبت فعالیت آنتی اکسیدانی، سویه های باکتریایی و قارچی به کار برده شدند. یافته ها: مقدار فنل کل 0. 38±, 27. 6 میلی گرم گالیک اسید بر گرم و مقدار فلاونوئید کل 0. 04±, 4. 2 میلی گرم گوئرستین بر گرم بودند. برپایه فعالیت مهار رادیکال DPPH، عصاره آبی قارچ دم بوقلمون فعالیت مهار خوبی به میزان 1. 2±, 93. 8% با IC50 برابر با 0. 8±, 103. 9 میکروگرم بر میلی لیتر را در مقایسه با BHT استاندارد (IC50 برابر با 0. 6±, 30. 0 میکروگرم بر میلی لیتر) نشان داد. علاوه بر این مشاهده شد که با افزایش غلظت عصاره آبی قارچ دم بوقلمون، میزان قدرت کاهندگی آهن نیز افزایش می یابد. منطقه مهار اطراف عصاره دامنه ای از 0. 65±, 13 میلی متر در فوزاریوم تاپسینوم در غلظت 75 میلی گرم بر میلی لیتر تا 0. 73±, 21 میلی متر در استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت 300میلی گرم بر میلی لیتر بودند (P<0. 05). نتیجه گیری: عصاره آبی قارچ دم بوقلمون حاوی مقادیر قابل توجهی ترکیبات فنلی و دارای خاصیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی بالایی است.