مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

308
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

216
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط وضعیت تغذیه با سرطان پستان

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 72

چکیده

 زمینه و هدف: سرطان پستان, شایع ترین نوع سرطان در زنان است و شناخت عوامل خطرساز ابتلا, بسیار ضروری است. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط وضعیت تغذیه با سرطان پستان انجام شد. روش بررسی: این مطالعه مورد –,شاهدی روی 210 زن (105 بیمار مبتلا به سرطان پستان و 105 فرد سالم) در محدوده سنی 20 تا 89 سال در شهرستان آزادشهر طی سال 1398 انجام شد. اطلاعات مربوط به وضعیت تغذیه با استفاده از چک لیست محقق ساخته به روش مصاحبه جمع آوری شد. یافته ها: گروه سنی بیشتر بیماران (49. 5%) در محدوده 45 تا 54 سال قرار داشت. در گروه مورد و شاهد از نظر مصرف روغن جامد (49. 5% در مقابل 31. 4%), دمای داغ غذا (19% در مقابل 9. 5%), مصرف نوشابه های گازدار بیش از دو بار در ماه (29. 5% در مقابل 21%) و میانگین تعداد وعده های مصرف غذاهای سرخ شده در هفته (1. 79±, 3. 2 در مقابل 1. 73±, 2. 3) تفاوت آماری معنی داری یافت شد (P<0. 05). بین دو گروه مورد و شاهد از نظر عواملی مانند سبزیجات, نوع و میزان گوشت, روغن حیوانی, حبوبات, نمک و چای رابطه آماری معنی داری یافت نشد. نتیجه گیری: الگوی تغذیه زنان مبتلا به سرطان پستان در مقایسه با زنان سالم متفاوت ارزیابی گردید. به طوری که مصرف روغن جامد, دمای غذا, مصرف نوشابه های گازدار و غذاهای سرخ شده بیشتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    گرزین، مرضیه، گرزین، انسیه، خورشا، حسن، و آرین نیا، علی. (1401). ارتباط وضعیت تغذیه با سرطان پستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 24(3 (پی در پی 83) )، 65-72. SID. https://sid.ir/paper/1126794/fa

    Vancouver: کپی

    گرزین مرضیه، گرزین انسیه، خورشا حسن، آرین نیا علی. ارتباط وضعیت تغذیه با سرطان پستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1401؛24(3 (پی در پی 83) ):65-72. Available from: https://sid.ir/paper/1126794/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه گرزین، انسیه گرزین، حسن خورشا، و علی آرین نیا، “ارتباط وضعیت تغذیه با سرطان پستان،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 24، no. 3 (پی در پی 83) ، pp. 65–72، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1126794/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button