سابقه و هدف: مصرف برخی غذاها می تواند پتانسیل اعتیادآوری داشته باشند. پرفشاری خون و مصرف بیش از حد این غذاها با رفتارهای غذایی شبیه اعتیاد مرتبط است. مطالعه حاضر، شیوع اعتیاد به غذا و مولفه های آن در بزرگسالان مبتلا به پرفشاری خون و افراد غیرمبتلا را مورد بررسی قرار داد. مواد و روش ها: در این مطالعه، 96 فرد مبتلا و غیرمبتلا به پرفشاری خون (48=n در هر گروه) مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی آبادان در سال 1400 به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. وزن و قد مورد اندازه گیری قرار گرفت و نمایه توده بدن محاسبه شد. اعتیاد به غذا و مولفه های آن با پرسشنامه اعتیاد به غذای ییل 2 ارزیابی شد. از آمار توصیفی و آزمون تی مستقل برای تحلیل داده ها استفاده شد و مدل رگرسیون لجستیک برای تعیین خطر بروز اعتیاد به غذا و مولفه های آن به کار برده شد. یافته ها: نمره اعتیاد به غذا و تمام مولفه های آن در افراد مبتلا به پرفشاری خون نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری بالاتر بود (001/0≤, p). افراد مبتلا به پرفشاری خون نسبت به غیرمبتلایان، 2/6 برابر خطر بیشتری برای بروز اعتیاد به غذا داشتند. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که در افراد متبلا به پرفشاری خون نمره اعتیاد به غذا و مولفه های وابستگی به مصرف مواد غذایی نسبت به غیرمبتلایان بیشتر است و خطر اعتیاد به غذا در افراد مبتلا به پرفشاری خون در مقایسه با غیر مبتلایان افزایش می یابد.