زمینه مطالعه: با توسعه روزافزون نانوتکنولوژی نگرانی های زیادی در خصوص خطرات احتمالی رهایش مواد محتوی ذرات نانو به محیط زیست بوجود آمده است. بطوریکه رهایش این مواد به اکوسیستم های آبی می تواند تاثیرات نامطلوبی روی زیستمندان آنها به همراه داشته باشد. نانو ذرات نقره به دلیل خصوصیات ویژه ضد میکروبی خود، 56% از نانو مواد تولید شده را در سطح جهان به خود اختصاص می دهند.هدف: بررسی اثر نانو ذرات نقره کلوئیدی، بر فلور باکتریایی روده ماهی قزل آلای رنگین کمان است.روش کار: ابتدا با استفاده از روش های طیف سنجی پلاسمای جفت شده القایی (Zetasizer, (ICP و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) کیفیت نانو ذرات نقره مورد استفاده ارزیابی گردید و سپس این آزمایش بر روی ماهیان 25 گرمی که به مدت 14 روز در معرض غلظت های1 mg/L و صفر نانو ذرات نقره قرار گرفتند، انجام پذیرفت. سپس تعداد باکتری های مزوفیل، سرمادوست، انتروباکتریاسه و باکتری های اسید لاکتیک روده ماهیان و همچنین باکتری های سرمادوست و مزوفیل آب آکواریوم ها به روش کشت آمیخته مورد شمارش قرار گرفت.نتایج: باکتری های اسید لاکتیکی (LAB)، مزوفیل و انتروباکتریاسه روده ماهیان و همچنین باکتری های مزوفیل و سرمادوست آب آکواریوم ها از لحاظ آماری تاثیرپذیری معنی داری در برابر نانو ذرات نقره از خود نشان نداده اند. با این وجود تفاوت آشکاری در اندازه و رنگ کلنی های سرمادوست آب وجود داشت که نشان دهنده تغییر فلور باکتریایی آب است. روده ماهیان در تیمار 1 ppm نانو ذرات نقره جمعیت سرمادوست بیشتری(6.49±0.02 log cfu/g) نسبت به گروه شاهد(5.72±0.17 log cfu/g) داشتند (p<0.05).نتیجه گیری نهایی: با توجه به اینکه باکتری های سرمادوست نسبت به تیمار نانو ذرات نقره حساسیت پذیری معنی داری داشته اند (p<0.05)، احتمالا می توان از آنها به عنوان شاخصی در پایش رهایش و حضور نانو ذرات نقره در اکوسیستم های آبی بهره برد.