در این مطالعه تأثیر جیره های غذایی مکمل سازی شده با مخلوط باسیلوس های پروبیوتیکی (CFU/100 g 108 × 1) بر شاخص های رشد و بیوشیمیایی سرم خون نوزادان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزنی 08/0 ± 23/0 گرم در تراکم های مختلف بررسی شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار آزمایشی به همراه یک گروه شاهد بود. تیمارها شامل 30، 45، 60 و 75 نوزاد در 10 لیتر آب (T30, T45, T60, T75) در نظر گرفته شد. طول دوره غذادهی 45 روز بود. بالاترین وزن نهایی (16/1 ± 06/3 گرم) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (39/0 ± 01/1) در T60مشاهده شد (05/0p<). نرخ رشد ویژه در تمامی تیمارهای آزمایشی نسبت به گروه شاهد کاهش معنی دار نشان داد (05/0p<). بیشترین میزان پروتئین کل (10/2 ± 70/9 میلی گرم در دسی لیتر)، کورتیزول (50/2 ± 50/84 میلی گرم در دسی لیتر) و کمترین میزان آلبومین (05/1 ± 85/9 میلی گرم در دسی لیتر) در T30اندازه گیری شد (05/0p<). بیشترین میزان گلوکز (50/4 ± 50/139 میلی گرم در دسی لیتر) در T60اندازه گیری شد (05/0p<). افزودن پروبیوتیک به جیره غذایی لاروهای قزل آلای رنگین کمان باعث کاهش معنی دار AST و افزایش معنی دار ALT و ALP بین تیمارهای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0p<). در مجموع، نتایج این تحقیق نشان داد که پروبیوتیک-های باسیلوسی توانایی افزایش رشد و بهبود شاخص های بیوشیمیایی سرم خون نوزادان قزل آلای رنگین کمان را دارند. این نتایج، تأثیرات سودمند پروبیوتیک ها به عنوان یک افزودنی کاربردی در جیره غذایی ماهیان پرورشی را حمایت می کند.