صدف های مرواریدساز لب سیاه (Pinctada margaritifera) یکی از گونه های مهم نرم تنان است که برای تولید مروارید پرورشی از آن استفاده می شود. تلفات در تمامی مراحل صدفچه و مولدین صدف مشاهده شده است که تاکنون به دلایل آن پرداخته نشده است. این مطالعه با هدف بررسی عوامل بیماری زا در صدفچه و مولدین صدف مرواریدساز لب سیاه و همچنین تعیین مقاومت و حساسیت دارویی باکتریایی، در کارگاه تکثیر و پرورش تحقیقات بندرلنگه انجام شد. نمونه ها به صورت تازه و برای بررسی های باکتریایی مورداستفاده قرار گرفتند. بررسی باکتریایی طبق روش های بیوشیمیایی و رنگ آمیزی گرم و با استفاده از محیط کشت های TSA و TCBS انجام شد. نمونه ها برای بررسی مقاومت و حساسیت دارویی باکتری ها با استفاده از محیط کشت مولر هینتون آگار مورد مطالعه قرار گرفتند. 4 گونه باکتری از جنس Vibrio یافت شد که V. harveyi، V. alginolyticus، V. splendidus و V. anguillarum در اندام آبشش مولد صدف لب سیاه شناسایی شد. باکتری ها به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین، اریترومایسین، استرپتومایسین و اگزاسیلین مقاوم و به آنتی بیوتیک نووبیوسین حساس و به آنتی بیوتیک اکسی تتراسایکلین نیمه حساس بودند.