مقدمه: با توجه به این که در بیشتر مطالعات به تاثیرات هر کدام از ریزمغذی ها مانند فولات، روی و انواع آنتی اکسیدان ها به طور جداگانه پرداخته شده است، هدف از انجام پژوهش حاضر، مروری بر الگوهای غذایی و ارتباط آن با غلظت اسپرم، تعداد، حرکت، مورفولوژی، آسیب DNA و همچنین، برخی از شاخص های بیوشیمیایی همچون سطح هموسیستیین در مردان نابارور بود. روش ها: در این مطالعه، با جستجو در پایگاه های علمی و استفاده از کلید واژه های «Infertility, Sterility, Sub-fertility, Fertility, Dietary pattern, Diet type, Eating pattern, Diet»، مقالات منتشر شده بین سال های 1980 تا 2018 استخراج گردید. از میان تحقیقات بررسی شده، فقط مطالعاتی که به الگوی غذایی پرداخته بودند، وارد بررسی نهایی شد. در نهایت، 5 مقاله به این منظور انتخاب شد. یافته ها: بر اساس یافته ها، ارتباط مثبتی بین الگوی غذایی سالم با غلظت، تحریک و کیفیت اسپرم ها مشاهده شد و افرادی که الگوی غذایی سالم تری داشتند، دارای شاخص های اسپرمی بهتری هم بودند. همچنین، مشخص گردید که ارتباط مستقیمی بین الگوی غذایی، میزان گونه های فعال اکسیژن و آسیب DNA وجود دارد؛ به طوری که گونه های فعال اکسیژن با ایجاد استرس اکسیداتیو و تغییر در تراکم و فشردگی هسته اسپرم، نقش منفی در فرایند اسپرماتوژنز ایجاد می کنند. نتیجه گیری: در مطالعات به ارتباط مثبت بین الگوی غذایی و میزان آسیب های شاخص های اسپرمی اشاره شد؛ به گونه ای که داشتن رژیم سالم، یک شاخص موفقیت در بهبود شاخص های اسپرمی به شمار می آید، اما با توجه به کم بودن تعداد تحقیقات، برای نتیجه گیری قطعی به انجام مطالعات گسترده تر و جامعه آماری بیشتر نیاز است.