در مطالعه رفتار خشک شدن مواد و طراحی خشک کن های صنعتی یکی از مهم ترین پارامترهای لازم منحنی های ایزوترم جذب و دفع است. این منحنی ها نشان دهنده رابطه بین مقدار رطوبت و رطوبت نسبی تعادلی فضای اطراف ماده (فعالیت آبی) هستند. تعیین ایزوترم های جذب و دفع رطوبت با دو سیستم استاتیکی و دینامیکی ممکن است. چون دست یابی به شرایط تعادل در سیستم استاتیکی ممکن است روزها و حتی هفته ها به طول بیانجامد. برای تعیین ایزوترم جذب و دفع رطوبت یک دستگاه آزمایشگاهی با متد دینامیکی طراحی و ساخته شد.آزمایش های جذب رطوبت بر نمونه آرد گندم در دستگاه مذکور و در سه دمای 25، 35 و 50 درجه سانتی گراد، و فعالیت های آبی مختلف انجام شد. به منور انطباق داده های آزمایشگاهی به دست آمده از فرآیند جذب مدل های جذبی GAB, BET، ازوین، اسمیت، ایگلسیاس - شریف، چانگ - فاست، هالسی و هندرسون با داده های آزمایشگاهی به خوبی مطابقت داشتند. مقدار خالص حرارت ایزواستریک جذب با استفاده از ایزوترم مدل هندرسون و رابطه کلاسیوس - کلاپیرون در رطوبت های مختلف به دست آمد. این مقدار با افزایش مقدار رطوبت از 0.02 تا 0.20 (کیلوگرم آب بر کیلوگرم جامد خشک) از مقدار 33.34 به 2.98 (کیلو ژول بر مول) کاهش یافت.