پیش زمینه و هدف: بره موم ماده ای شبیه موم و از فرآورده های فرعی زنبور عسل بوده که خواص پزشکی آن اثبات شده است. هدف از بررسی حاضر مقایسه تاثیر عصاره الکلی بره موم جمع آوری شده از کندوهای زنبور عسل آذربایجان غربی علیه قارچ های درماتوفیت و غیر درماتوفیت می باشد.مواد و روش کار: در این بررسی خواص ضدقارچی عصاره الکلی بره موم به طور مقایسه ای علیه قارچ های درماتوفیتی میکروسپوروم کنیس، میکروسپوروم ژیپسئوم، میکروسپوروم نانوم، تریکوفایتون روبروم، تریکوفایتون منتاگروفیتس و اپیدرموفایتون فلوکوزوم و نیز قارچ های غیر درماتوفیتی آسپرژیلوس نایجر، کاندیدا آلبیکنس و ساکارومایسس سرویسیه در حضور داروی استاندارد نیستاتین مطالعه شد. در این مطالعه ترکیب شیمیایی عصاره الکلی بره موم به کمک کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی (GC-MS) مورد تجزیه قرار گرفت.یافته ها: نتایج حاصل نشان می دهد حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره الکلی بره موم علیه درماتوفیت ها از62.5 mg/ml تا 500 و در مورد قارچ های غیردرماتوفیتی از 62.5 mg/ml تا 125 متغیر بود. مقایسه تاثیر عصاره علیه قارچ های مورد مطالعه هیچ گونه اختلاف آماری معنی داری را در سطح 95 درصد نشان نداد. در تجزیه شیمیایی عصاره 26 ترکیب آلی مختلف شناسایی شد و فلاونوئیدها نسبت به سایر ترکیبات بیشترین ماده آلی آن را تشکیل دادند.بحث و نتیجه گیری: با توجه به خواص ضدقارچی مناسب عصاره الکلی بره موم، می توان نتیجه گیری نمود که این ماده طبیعی قادر است استفاده های زیادی در صنایع دارویی، آرایشی، بهداشتی و غذایی داشته باشد. اما جهت کسب نتیجه بهتر نیاز به انجام مطالعات آزمایشگاهی و میدانی بیشتری وجود دارد.