مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

853
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر عصاره الکلی بره موم (پروپولیس) حاصل از کندوهای زنبور عسل آذربایجان غربی علیه رشد قارچ های درماتوفیت و غیر درماتوفیت و آنالیز ترکیبات سازنده آن با روش GC-MS

صفحات

 صفحه شروع 206 | صفحه پایان 214

چکیده

 پیش زمینه و هدف: بره موم ماده ای شبیه موم و از فرآورده های فرعی زنبور عسل بوده که خواص پزشکی آن اثبات شده است. هدف از بررسی حاضر مقایسه تاثیر عصاره الکلی بره موم جمع آوری شده از کندوهای زنبور عسل آذربایجان غربی علیه قارچ های درماتوفیت و غیر درماتوفیت می باشد.مواد و روش کار: در این بررسی خواص ضدقارچی عصاره الکلی بره موم به طور مقایسه ای علیه قارچ های درماتوفیتی میکروسپوروم کنیس, میکروسپوروم ژیپسئوم, میکروسپوروم نانوم, تریکوفایتون روبروم, تریکوفایتون منتاگروفیتس و اپیدرموفایتون فلوکوزوم و نیز قارچ های غیر درماتوفیتی آسپرژیلوس نایجر, کاندیدا آلبیکنس و ساکارومایسس سرویسیه در حضور داروی استاندارد نیستاتین مطالعه شد. در این مطالعه ترکیب شیمیایی عصاره الکلی بره موم به کمک کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی (GC-MS) مورد تجزیه قرار گرفت.یافته ها: نتایج حاصل نشان می دهد حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره الکلی بره موم علیه درماتوفیت ها از62.5 mg/ml  تا 500 و در مورد قارچ های غیردرماتوفیتی از 62.5 mg/ml تا 125 متغیر بود. مقایسه تاثیر عصاره علیه قارچ های مورد مطالعه هیچ گونه اختلاف آماری معنی داری را در سطح 95 درصد نشان نداد. در تجزیه شیمیایی عصاره 26 ترکیب آلی مختلف شناسایی شد و فلاونوئیدها نسبت به سایر ترکیبات بیشترین ماده آلی آن را تشکیل دادند.بحث و نتیجه گیری: با توجه به خواص ضدقارچی مناسب عصاره الکلی بره موم, می توان نتیجه گیری نمود که این ماده طبیعی قادر است استفاده های زیادی در صنایع دارویی, آرایشی, بهداشتی و غذایی داشته باشد. اما جهت کسب نتیجه بهتر نیاز به انجام مطالعات آزمایشگاهی و میدانی بیشتری وجود دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اونق، عبدالغفار، توکمه چی، امیر، ادیب حسامی، مسعود، و ابراهیم زاده، سمیرا. (1389). مطالعه تاثیر عصاره الکلی بره موم (پروپولیس) حاصل از کندوهای زنبور عسل آذربایجان غربی علیه رشد قارچ‌ های درماتوفیت و غیر درماتوفیت و آنالیز ترکیبات سازنده آن با روش GC-MS. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 21(3)، 206-214. SID. https://sid.ir/paper/63543/fa

    Vancouver: کپی

    اونق عبدالغفار، توکمه چی امیر، ادیب حسامی مسعود، ابراهیم زاده سمیرا. مطالعه تاثیر عصاره الکلی بره موم (پروپولیس) حاصل از کندوهای زنبور عسل آذربایجان غربی علیه رشد قارچ‌ های درماتوفیت و غیر درماتوفیت و آنالیز ترکیبات سازنده آن با روش GC-MS. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1389؛21(3):206-214. Available from: https://sid.ir/paper/63543/fa

    IEEE: کپی

    عبدالغفار اونق، امیر توکمه چی، مسعود ادیب حسامی، و سمیرا ابراهیم زاده، “مطالعه تاثیر عصاره الکلی بره موم (پروپولیس) حاصل از کندوهای زنبور عسل آذربایجان غربی علیه رشد قارچ‌ های درماتوفیت و غیر درماتوفیت و آنالیز ترکیبات سازنده آن با روش GC-MS،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 21، no. 3، pp. 206–214، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63543/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button