بیماری تالاسمی ناشی از اختلال در سنتزیک یا چند زنجیره پلی پپتیدی در هموگلوبین های انسان می باشد. در مبتلایان به تالاسمی ماژور به علت اختلال در سنتز هموگلوبین و خون سازی غیر موثر نیاز شدید به دریافت خون تازه وجود دارد. بنابراین این بیماران بسته به شدت بیماری معمولا هر 30-15 روز یکبار باید یک یا چند واحد خون تازه دریافت نمایند. این کار بیماران مولتی ترانسفوزیونر را در معرض ابتلای بالای بیماری های عفونی ناشی از عوارض انتقال خون، مثل عفونت هایCMV, HBV, HCV, HTLV, HIV قرار می دهد.
در این بررسی میزان آلودگی با HBV, HCV, HIV در بیمارن تالاسمی مورد آزمایش و مطالعه قرار گرفت و تست های HBs-Ab, HBc-Ab, HBs-Ag جهت تشخیص آلودگی با BV، و نیز تست های HCV-Ab و HIV-Ab جهت تشخیص آلودگی با HCV و HIV به روش الیزا و تست های تکمیلی وسترن بلات (برای نمونه های مثبت) انجام گردید. از 54 بیمار تالاسمی ماژور تحت مطالعه 7.4% آلوده به HBV بودند در حالی که در گروه کنترل که 46 نفر افراد سالم هستند حدود 4.3% آلودگی به HBV مشاهده گردید. در مورد HCV در گروه کنترل آلودگی مشاهده نگردید اما حدود 9.2% بیماران تحت مطالعه به HCV آلوده شده اند. در مورد آلودگی با HIV در هیچکدام از گروه های تحت مطالعه (گروه کنترل و بیماران تالاسمی) نمونه مثبت مشاهده نگردید.
از آنجا که تالاسمی یک بیماری ارثی است و از طریق ژن معیوب به ارث می رسد لذا مهمترین مساله در جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری، دادن آگاهی های لازم به افراد جامعه است. با توجه به این که حدود 72% از والدین این بیماران بی سواد و کم سواد هستند. بالا بردن سطح سواد افراد جامعه مخصوصا در روستاها و مناطق محروم بسیار موثر خواهد بود. از طرف دیگر جلوگیری از ازدواج های فامیلی گام موثر دیگری است که می تواند به نوعی خطر شیوع بیشتر این معضل را بگیرد. زیرا در این تحقیق مشخص گردید که حدود 46% بیماران، پدر و مادرشان با هم نسبت فامیلی نزدیک داشته اند که منجر به تولد فرزندی با بیماری تالاسمی ماژور گردیده است.