در پژوهش حاضر اثر دو سطح از کود ازت (200،0 کیلوگرم در هکتار) و یک سطح از کود فسفر (200 کیلوگرم در هکتار) و پتاس (100 کیلوگرم در هکتار) در قالب دو نسبت1kg ha-0 /200./100 ، شاهد) و 200/200/100 kg ha-1 (2.2.1 ) از سه کودN/P/K بر ترکیبات اسانس برگ و سرشاخه های گلدار گیاه نعناع فلفلی تحت شرایط مزرعه ای مورد ارزیابی قرار گرفت. از نتایج مربوط به تجزیه اسانس مشخص گردید که صرف نظر از نوع تیمار، مقدار لینالول در اسانس سرشاخه های گلدار و مقدار بتا- اوسیمن 1, و 8 سینئول در اسانس برگ بیشتر می باشد. افزایش ازت (از 0، شاهد به 200 کیلوگرم در هکتار) در کنار دو کود فسفر و پتاس موجب ازدیاد درصد بتا- اوسیمن و کاهش درصد لینالول و 1 و 8- سینئول در اسانس برگ و سرشاخه های گلدار گردید. همچنین ازدیاد کود ازت افزایش میزان بتا- کاریوفیلن را در اسانس گل به دنبال داشت و لیکن مقدار آن را در اسانس برگ کاهش داد.
Mental piperita L – peppermint - lamiaceae