برای تعیین اثر تنظیم کننده های رشد بر تسریع بلوغ میوه و کاهش خسارت باران های فصل برداشت آزمایش هایی در ایستگاه تحقیقات انجیر استهبان انجام شد. برای تحریک رشد و بلوغ میوه انجیر رقم "سبز" از اتفن ( 625 ,500,250,125,0 و 750 میلی گرم در لیتر)، 4 ,2- دی کلروفنوکسی استیک اسید (2,4-D) (20 ,15 ,10 ,5 ,0 و 25 میلی گرم در لیتر) و 5 ,4,2- تری کلرو فنوکسی استیک اسید (2,4,5-T) (20 ,10 ,0 و 30 میلی گرم در لیتر) روی برگ ها و میوه ها در 22 ,15 و 29 تیرماه در سال های 1375 و 1376 استفاده گردید. نتایج نشان داد که تنظیم کننده های رشد مورد استفاده در 29 تیرماه نیروی جداسازی میوه را کاهش دادند، اما مصرف آن ها در 22 تیرماه باعث کاهش وزن شد. اتفن 500 میلی گرم در لیتر، 20 2 ,4-D میلی گرم در لیتر و 20 2 ,4 ,5-T میلی گرم در لیتر طول مدت برداشت را کوتاه کرد. 5 2 ,4-D میلی گرم در لیتر اثر بیشتری روی افزایش قطر میوه نسبت به سایر تیمارها داشت. مواد استفاده شده اثر زیان آوری روی شکل برگ و یا کیفیت میوه نداشتند.