مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

798
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تولید بذر و تاثیر اندازه سوخ مادری بر ویژگی های زایشی در برخی از پیازهای بومی ایران

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 این پژوهش با هدف مطالعه میزان تولید بذر ژنوتیپ های مختلف پیاز, تاثیر اندازه سوخ مادری و مطالعه روابط بین ویژگی های مختلف و نقش آن ها در افزایش عملکرد بذر به اجرا درآمد. بدین منظور آزمایشی در سال 1378 به صورت کرت های خرد شده شامل 13 ژنوتیپ انتخابی (فاکتور اصلی) و 3 اندازه سوخ (فاکتور فرعی) و با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام گرفت. ژنوتیپ ها از نظر تمامی ویژگی های اندازه گیری شده در ارتباط با تولید بذر با یکدیگر تفاوت معنی داری در سطح احتمال یک درصد نشان دادند. تفاوت قابل توجه موجود در بین توده ها برای بیشتر ویژگی ها حاکی از گوناگونی ژنتیکی قابل ملاحظه بین این 13 توده بود. توده ’ طارم‘ زودرس ترین ژنوتیپ از نظر پیدایش گل آذین, گلدهی و رسیدن بذر بود در حالی که توده های ’ قم‘, ’ ابرکوه‘ و رقم ’ یلوسوئیت اسپانیش‘ دیررس بودند. توده ’ قم‘ دارای بیشترین تعداد گل آذین در بوته و مقدار بذر بود و توده های ’ آذرشهر‘, ’ درچه‘ و رقم ’ یلوسوئیت اسپانیش‘ بذر کمی تولید کردند. اندازه سوخ مادری بر ویژگی های اندازه گیری شده تاثیر معنی داری را نشان داد, به طوری که با افزایش اندازه آن, تعداد گل آذین در بوته, ارتفاع گل آذین و عملکرد سوخ جانبی افزایش یافت. عملکرد بذر در بوته همبستگی مثبت با شمار روز تا پیدایش گل آذین ها و تعداد گل آذین در بوته داشت. ژنوتیپ ها بر اساس هشت ویژگی اندازه گیری شده به کمک آزمون T2 کاذب هوتلینگ و معیار توان سوم خوشه ها به سه گروه تقسیم شدند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مبلی، مصطفی، دهداری، اشکبوس، رضایی، عبدالمجید، و مرتضوی بک، احمد. (1381). بررسی تولید بذر و تاثیر اندازه سوخ مادری بر ویژگی های زایشی در برخی از پیازهای بومی ایران. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 3(4-3)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/80726/fa

Vancouver: کپی

مبلی مصطفی، دهداری اشکبوس، رضایی عبدالمجید، مرتضوی بک احمد. بررسی تولید بذر و تاثیر اندازه سوخ مادری بر ویژگی های زایشی در برخی از پیازهای بومی ایران. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1381؛3(4-3):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/80726/fa

IEEE: کپی

مصطفی مبلی، اشکبوس دهداری، عبدالمجید رضایی، و احمد مرتضوی بک، “بررسی تولید بذر و تاثیر اندازه سوخ مادری بر ویژگی های زایشی در برخی از پیازهای بومی ایران،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 3، no. 4-3، pp. 1–12، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80726/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button