مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

429
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت موجود و آرمانی تأثیر مؤلفه های فنی بر کاربست شبکه های اجتماعی در کتابخانه های دانشگاهی ایران

صفحات

 صفحه شروع 122 | صفحه پایان 147

چکیده

 هدف: امروزه شبکه­ های اجتماعی به دلیل برخورداری از قابلیت­ های گوناگون, نقش بسزایی را در ارائه خدمات درکتابخانه­ ها ایفا می ­ کنند از این رو, پژوهش حاضر به بررسی میزان تأثیر مؤلفه­ های فنی بر استفاده از شبکه های اجتماعی درکتابخانه های مرکزی دانشگاه های دولتی ایران در دو وضعیت موجود و آرمانی پرداخته است. روش پژوهش: پژوهش حاضر بر حسب هدف کاربردی و از نظر روش پیمایشی-تحلیلی می باشد. 146 کتابدار شاغل در کتابخانه ­ های مرکزی 40 دانشگاه دولتی در مراکز استان های کشور که زیر پوشش وزارت علوم, تحقیقات و فناوری فعالیت می ­ کنند جامعه و نمونه تحقیق بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته می باشد که در برگیرنده 10 مؤلفه فنی از جمله قابلیت دسترسی, سهولت استفاده, قابلیت چند رسانه ای بودن, ساختار و ارائه محتوای متناسب با نیاز مخاطبان, تازگی و روزآمد بودن, صحت و دقت, قابلیت درک و فهم مطالب, ساختار گرافیکی و دیداری مناسب, پوشش موضوعی (جامعیت), برقراری ارتباط و کنش متقابل (تعامل­ پذیری) بود که بر اساس طیف پنج گزینه ­ ای لیکرت طراحی شد. برای تحلیل داده ها نیز از آمار توصیفی (فراوانی, درصد فراوانی, میانگین و انحراف استاندارد) و برای بررسی معناداری تفاوت ها از آمار استنباطی (آزمون تی جفتی) استفاده شد. یافته ها: بر اساس یافته های پژوهش در رابطه با وضع موجود تأثیر مؤلفه های فنی بر استفاده از شبک ه ­ های اجتماعی در کتابخانه ­ های دانشگاهی, دو متغیر سهولت استفاده با میانگین 47/3 و قابلیت دسترسی با میانگین 38/3 بیشترین تأثیر را بر استفاده از شبکه­ های اجتماعی داشتند. همچنین در مورد وضع آرمانی تأثیر مؤلفه­ های فنی, دو متغیر سهولت استفاده و تازگی و روزآمد بودن با میانگین 56/4 بیشترین تأثیر را بر استفاده از شبکه­ های اجتماعی داشتند. به طور کلی یافته ­ ها نشان داد که که میانگین کل تأثیر مؤلفه­ های فنی بر استفاده از شبکه های اجتماعی در وضع موجود 28/3 در حد متوسط و در وضع آرمانی 44/4 در حد بالا قرار دارد. نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاکی از آن بود که تفاوت معناداری بین تأثیر عوامل فنی بر استفاده از شبکه های اجتماعی در کتابخانه های دانشگاهی در وضع موجود و آرمانی وجود دارد. این وضعیت نشان می­ دهد که ظرفیت بسیار مناسبی برای استفاده از شبکه­ های اجتماعی در کتابخانه ­ ها وجود دارد و در وضعیت کنونی از این ظرفیت بهره برداری نمی ­ شود. ارتقای وضعیت موجود در نهایت می­ تواند به ارتقای اثربخشی کتابخانه ­ های دانشگاهی بیانجامد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صابری، سمیرا، حسن زاده، محمد، و درودی، فریبرز. (1398). بررسی وضعیت موجود و آرمانی تأثیر مؤلفه های فنی بر کاربست شبکه های اجتماعی در کتابخانه های دانشگاهی ایران. کتابداری و اطلاع رسانی، 22(1 (پیاپی 85) )، 122-147. SID. https://sid.ir/paper/102597/fa

    Vancouver: کپی

    صابری سمیرا، حسن زاده محمد، درودی فریبرز. بررسی وضعیت موجود و آرمانی تأثیر مؤلفه های فنی بر کاربست شبکه های اجتماعی در کتابخانه های دانشگاهی ایران. کتابداری و اطلاع رسانی[Internet]. 1398؛22(1 (پیاپی 85) ):122-147. Available from: https://sid.ir/paper/102597/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا صابری، محمد حسن زاده، و فریبرز درودی، “بررسی وضعیت موجود و آرمانی تأثیر مؤلفه های فنی بر کاربست شبکه های اجتماعی در کتابخانه های دانشگاهی ایران،” کتابداری و اطلاع رسانی، vol. 22، no. 1 (پیاپی 85) ، pp. 122–147، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/102597/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button