مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,067
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاهش میزان پراکسیداسیون لیپید ها (مالون دی آلدئید) در بیماران دیابتی نوع II با مصرف پودر گیاه کندل کوهی

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 20

چکیده

 مقدمه: افزایش گلوکز خون یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده استرس اکسیداتیو دربیماری دیابت و درنهایت ایجاد عوارض قلبی - عروقی است. هدف از مطالعه ما بررسی اثر پودر گیاه کندل کوهی بر میزان پراکسیداسیون لیپیدها دربیماران دیابتی بود. روش بررسی: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی کنترل دار تصادفی و دوسوکور, بین 150 نفر ازمبتلایان به دیابت نوع 2 در مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد انجام شد.با تقسیم بندی بیماران در سه گروه به ترتیب, روزانه کپسول های 100 و 500 میلی گرمی پودر گیاه و دارونما داده شد. نمونه های خون قبل و بعد از مصرف پودر گیاه گرفته شد. پس از اندازه گیری شاخص ها, داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 و با سطح اطمینان 95% و P<0.05, مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: میانگین مالون دی آلدئید, قبل و بعد از مصرف به ترتیب در گروه دارونما: 0.59±0.03 و 0.58±0.03, در گروه دوز100 میلی گرمی 0.44±0.07 و 0.41±0.09 و برای دوز 500 میلی گرمی 0.45±0.07 و 0.26±0.04 میکرومولار بدست آمد. در گروه دوز 500 میلی گرمی, شاخص های چربی خون و قند خون ناشتا دارای کاهش بسیارمعنی داری بعد از مصرف پودر گیاه بودند. نتیجه گیری : این مطالعه نشان داد که مصرف پودر گیاه باعث کاهش شاخص های نامتناسب پلاسما (قند خون, تری گلیسیرید, کلسترول خون) و پراکسیداسیون لیپیدها (مالون دی آلدئید) در بیماران دیابتی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رییسی، علیرضا، پوررجب، فاطمه، حکمتی مقدم، سیدحسین، خلیل زاده، سعیدحسین، موسوی پور، سیدمهدی، تاجیک کرد، مرجان، نحوی نژاد، محمدرضا، و توانا، سیدامیرحسین. (1396). کاهش میزان پراکسیداسیون لیپید ها (مالون دی آلدئید) در بیماران دیابتی نوع II با مصرف پودر گیاه کندل کوهی. طلوع بهداشت، 16(3 (مسلسل 63))، 9-20. SID. https://sid.ir/paper/102977/fa

    Vancouver: کپی

    رییسی علیرضا، پوررجب فاطمه، حکمتی مقدم سیدحسین، خلیل زاده سعیدحسین، موسوی پور سیدمهدی، تاجیک کرد مرجان، نحوی نژاد محمدرضا، توانا سیدامیرحسین. کاهش میزان پراکسیداسیون لیپید ها (مالون دی آلدئید) در بیماران دیابتی نوع II با مصرف پودر گیاه کندل کوهی. طلوع بهداشت[Internet]. 1396؛16(3 (مسلسل 63)):9-20. Available from: https://sid.ir/paper/102977/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا رییسی، فاطمه پوررجب، سیدحسین حکمتی مقدم، سعیدحسین خلیل زاده، سیدمهدی موسوی پور، مرجان تاجیک کرد، محمدرضا نحوی نژاد، و سیدامیرحسین توانا، “کاهش میزان پراکسیداسیون لیپید ها (مالون دی آلدئید) در بیماران دیابتی نوع II با مصرف پودر گیاه کندل کوهی،” طلوع بهداشت، vol. 16، no. 3 (مسلسل 63)، pp. 9–20، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/102977/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button