Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

181
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

85
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط مصرف کربوهیدرات با سلامت پریودنتال در سالمندان

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 40

چکیده

 سابقه و هدف بیماری پریودنتال یکی از شایع ترین بیماری های مزمن دهان و دندان در سراسر جهان است و یکی از دلایل مهم از دست دادن دندان به ویژه در سالمندان به شمار می رود. انواع مواد غذایی ممکن است بر سلامت پریودنتال تاثیرگذار باشند. با توجه به اهمیت سلامت پریودنتال و تغذیه کافی در سن بالا, این مطالعه با هدف بررسی همراهی مصرف کربوهیدرات با سلامت پریودنتال در سالمندان شهر امیرکلا انجام شد. مواد و روش ها این مطالعه مقطعی بخشی از فاز دوم مطالعه کوهورت سالمندی امیرکلا است که 400 سالمند (شامل 200 مرد و 200 زن) تحت ارزیابی قرار گرفتند. اطلاعات اجتماعی-اقتصادی تمام افراد در فرم اطلاعاتی وارد شد. وضعیت سلامت پریودنتال شامل شاخص پلاک (PI =Plaque Index), شاخص بیماری پریودنتال (PDI =Periodontal Disease Index) و شاخص بهداشت دهان (OHI Oral Hygiene Index=) اندازه گیری شد. سپس پرسشنامه تناوب تغذیه ای نیمه کمی (SQFFQSemi-quantitative Food Frequency Questionnaire= ) به منظور دریافت روزانه کربوهیدرات بر حسب گرم در روز برای تمام بیماران تکمیل شد. سپس ارتباط مصرف کربوهیدرات با سلامت پریودنتال مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها سالمندان به طور میانگین روزانه 102/4±, 316 گرم کربوهیدرات مصرف می کردند. میانگین عددی شاخص های پریودنتال OHI, PDI و PI در گروه با مصرف کربوهیدرات بالا (gr 300<) به ترتیب 1/39±, 2/18, 1/51±, 2/84 و 0/86±, 1/51 بود و در گروه با مصرف کربوهیدرات پایین ( gr300<) این میزان پایین تر و به ترتیب 1/52±, 1/96, 1/53±, 2/56 و 0/91±, 1/37 به دست آمد. اما اختلاف بین دو گروه معنی دار نبود. نتیجه گیری نتایج مطالعه نشان داد که میان مصرف کربوهیدرات و شاخص های سلامت پریودنتال ارتباطی وجود ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عمادی مجد، فاطمه سادات، قدیمی، رضا، حسینی، سیدرضا، بیژنی، علی، جنابیان، نیلوفر، مطلب نژاد، مینا، محمودی، الهام، مدنی، زهراسادات، نقیبی، محمدمهدی، بلدی، فاطمه، صیادی، فاطمه، مهریاری، مهسا، حاجی میرزا محمد، محمد، و شیرزاد، آتنا. (1401). ارتباط مصرف کربوهیدرات با سلامت پریودنتال در سالمندان. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 24(1 )، 33-40. SID. https://sid.ir/paper/1034147/fa

    Vancouver: کپی

    عمادی مجد فاطمه سادات، قدیمی رضا، حسینی سیدرضا، بیژنی علی، جنابیان نیلوفر، مطلب نژاد مینا، محمودی الهام، مدنی زهراسادات، نقیبی محمدمهدی، بلدی فاطمه، صیادی فاطمه، مهریاری مهسا، حاجی میرزا محمد محمد، شیرزاد آتنا. ارتباط مصرف کربوهیدرات با سلامت پریودنتال در سالمندان. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1401؛24(1 ):33-40. Available from: https://sid.ir/paper/1034147/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سادات عمادی مجد، رضا قدیمی، سیدرضا حسینی، علی بیژنی، نیلوفر جنابیان، مینا مطلب نژاد، الهام محمودی، زهراسادات مدنی، محمدمهدی نقیبی، فاطمه بلدی، فاطمه صیادی، مهسا مهریاری، محمد حاجی میرزا محمد، و آتنا شیرزاد، “ارتباط مصرف کربوهیدرات با سلامت پریودنتال در سالمندان،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 24، no. 1 ، pp. 33–40، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1034147/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا