مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

171
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

137
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل فضایی جاذبه های گردشگری غذا (مورد مطالعه: استان مازندران)

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 129

کلیدواژه

مرکزیت (درجهQ1
بینابینی و بردار ویژه)Q1

چکیده

 غذا در کنار سایر مولفه های فرهنگی, مثل آداب ورسوم و زبان, یکی از عناصر اساسی جاذبه فرهنگی گردشگری به شمار می رود. با وجود این, به اهمیت جاذبه های گردشگری غذا در برنامه ریزی مقاصد گردشگری کمتر توجه شده است. این مقاله به بررسی تاثیر ظرفیت های گردشگری غذا در مرکزیت فضایی مقاصد گردشگری می پردازد. بدین منظور از رویکرد تحلیل شبکه مقاصد گردشگری و مدل جاذبه در استان مازندران استفاده شده است. بنابراین تعاملات فضایی گردشگری غذا بین شهرستان های استان با توجه به تعداد و تنوع جاذبه ها و زیرساخت های گردشگری آن ها و عامل فاصله به منزله عامل محدودکننده روابط فضایی گردشگری تعیین شد و شاخص های مرکزیت درجه, مرکزیت بردار ویژه و مرکزیت بینابینی با استفاده از نرم افزار یوسینت محاسبه و در محیط جی آی اس به نقشه تبدیل شد. نتایج نشان می دهد که گردشگری غذا می تواند چشم انداز ظرفیت های توسعه گردشگری ناحیه ای را تغییر دهد؛ به طوری که شهرستان بابل به رغم برخورداری کمتر از زیرساخت های گردشگری در مقایسه با برخی شهرستان های استان مازنداران, بیشترین مرکزیت درجه گردشگری غذا را داشته و مناسب ترین ناحیه برای توسعه گردشگری غذا است. همچنین مناسب ترین مراکز برای استقرار مراکز نظارت بر کیفیت خدمات گردشگری غذا و تاسیس مراکز اطلاعات و هدایت گردشگران در شرق استان, شهرستان بابل و آمل و در غرب آن, شهرستان چالوس است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طهماسبی، اصغر، فیروزیان اصل، یوسف، و قاسمی وسمه جانی، ابوطالب. (1400). تحلیل فضایی جاذبه های گردشگری غذا (مورد مطالعه: استان مازندران). گردشگری و توسعه، 10(3 )، 117-129. SID. https://sid.ir/paper/1044855/fa

    Vancouver: کپی

    طهماسبی اصغر، فیروزیان اصل یوسف، قاسمی وسمه جانی ابوطالب. تحلیل فضایی جاذبه های گردشگری غذا (مورد مطالعه: استان مازندران). گردشگری و توسعه[Internet]. 1400؛10(3 ):117-129. Available from: https://sid.ir/paper/1044855/fa

    IEEE: کپی

    اصغر طهماسبی، یوسف فیروزیان اصل، و ابوطالب قاسمی وسمه جانی، “تحلیل فضایی جاذبه های گردشگری غذا (مورد مطالعه: استان مازندران)،” گردشگری و توسعه، vol. 10، no. 3 ، pp. 117–129، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1044855/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button