Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,314
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

281
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر طول مدت و شرایط نگهداری بر افت وزنی و ویژگیهای کیفی توده های سیر استان همدان

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 62

چکیده

 در این تحقیق, اثر شرایط نگهداری در انبارهای سرد, نیمه فنی, و سنتی در طول مدت شش ماه بر ویژگیهی کیفی توده های سیر سفید و صورتی بسته بندی شده در جعبه های چوبی و کیسه های توری بررسی شد. به این منظور در مدت نگهداری هر ماه یک بار عوامل کیفی - افت وزنی و میزان رطوبت, فساد, سفتی بافت, و اسید پیروویک کل - اندازه گیری گردید.بین افت وزنی و درصد فساد توده های سیر در طول مدت نگهداری در شرایط گوناگون اختلاف معنی دار مشاهده شد به طوری که افت وزنی و درصد فساد توده های سیر در انبار نیمه فنی بیشتر از انبار سرد و کمتر از انبار سنتی و در توده های سیر صورتی بیش از توده های سیر سفید و در بسته بندیهای توری بیش از جعبه های چوبی گردید. توده سیر سفید و صورتی در انبار سرد به ترتیب با 13.89 و 16.73 درصد افت وزنی و 12.1 و 46 درصد فساد کمترین و در انبار سنتی به ترتیب با 25.87 و 47.22 درصد افت وزن و 56.3 و 100 درصد فساد بیشترین افت وزن و فساد را به خود اختصاص دادند.بین مقدار اسید پیروویک توده های سیر در طول مدت نگهداری اختلاف معنی دار وجود دارد و مقدار آن در توده های سیر تا 150 روز پس از نگهداری به علت تجزیه ترکیب عطر و طعم دهنده سیر به صورت معنی دار افزایش و پس از آن (به غیر از توده سیر صورتی در انبار سرد) کاهش نشان داد. مقدار اسید پیروویک در توده سیر صورتی بیش از توده سیر سفید و در انبار نیمه فنی بیش از دو انبار دیگر بود.سفتی بافت توده سیر سفید در مدت شش ماه در هر یک از سه انبار یاد شده کاهش یافت. میزان سفتی در توده سیر صورتی در انبارهای نیمه فنی و سنتی تا 120 روز پس از نگهداری کاهش و پس از آن به علت خشک شدن سیرچه ها بر اثر از دست دادن رطوبت در ماههای پنجم و ششم نگهداری, افزایش نشان داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیات، فریبا. (1383). اثر طول مدت و شرایط نگهداری بر افت وزنی و ویژگیهای کیفی توده های سیر استان همدان. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 5(19)، 49-62. SID. https://sid.ir/paper/442850/fa

    Vancouver: کپی

    بیات فریبا. اثر طول مدت و شرایط نگهداری بر افت وزنی و ویژگیهای کیفی توده های سیر استان همدان. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1383؛5(19):49-62. Available from: https://sid.ir/paper/442850/fa

    IEEE: کپی

    فریبا بیات، “اثر طول مدت و شرایط نگهداری بر افت وزنی و ویژگیهای کیفی توده های سیر استان همدان،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 5، no. 19، pp. 49–62، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/442850/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا