مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,447
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

566
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اسانس چهار جمعیت از گیاه Thymus kotschyanus در شرایط کشت در مزرعه و گلخانه

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 169

چکیده

 به منظور بررسی کیفی و کمی اسانس سرشاخه های گلدار گیاه Thymus kotschyanus در شرایط کشت گلخانه و مزرعه, بذر چهار جمعیت از این گونه از مناطق آذربایجان شرقی, سیراچال تهران, میانه و تبریز جمع آوری و پس از کشت در گلخانه و مزرعه موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه ها در گلخانه در طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و ده گلدان برای هر واحد آزمایشی و در مزرعه در بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار کاشته شدند. برای جداسازی اسانس گیاهان از دستگاه تقطیر آب (کلونجر) استفاده شد و بعد توسط دستگاه GC و GC/MS ترکیبهای اسانس, مورد تجزیه و تحلیل و شناسایی قرار گرفتند.ترکیبهای عمده موجود در اسانس شامل تیمول (Thymol), کارواکرول (Carvacrol) و پارا- سایمن (p-cymen) بود.مقدار حداکثر تیمول برای 65.94 درصد در جمعیت مربوط به آذربایجان شرقی و حداکثر مقدار کارواکرول 53.14 درصد در جمعیت مربوط به سیراچال و بالاترین مقدار پارا- سایمن برابر 20.4 درصد در جمعیت آذربایجان شرقی اندازه گیری شد.در نمونه های مزرعه بازده اسانس نسبتبه نمونه های گلخانه بیشتر, ولی درصد ترکیبهای عمده تیمول و کارواکرول کاهش یافت, و مونوترپنها درصد بیشتری از وزن اسانس را نسبت به گلخانه به خود اختصاص دادند. مقدار ترکیب پارا- سایمن در مزرعه افزایش یافته, در صورتی که گاما- ترپینن درصد بسیار ناچیزی را تشکیل داد که این پدیده می تواند به دلیل مسیر مشترک تشکیل این ترکیبها در گیاهان وابسته باشد که به دلیل اختلاف شرایط آب و هوایی در دو محیط باعث تبدیلاتی در ترکیبهای اسانسها می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مهرپور، شهین، سفیدکن، فاطمه، میرزایی ندوشن، حسین، و مجد، احمد. (1383). مقایسه اسانس چهار جمعیت از گیاه Thymus kotschyanus در شرایط کشت در مزرعه و گلخانه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 20(2)، 159-169. SID. https://sid.ir/paper/104762/fa

Vancouver: کپی

مهرپور شهین، سفیدکن فاطمه، میرزایی ندوشن حسین، مجد احمد. مقایسه اسانس چهار جمعیت از گیاه Thymus kotschyanus در شرایط کشت در مزرعه و گلخانه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1383؛20(2):159-169. Available from: https://sid.ir/paper/104762/fa

IEEE: کپی

شهین مهرپور، فاطمه سفیدکن، حسین میرزایی ندوشن، و احمد مجد، “مقایسه اسانس چهار جمعیت از گیاه Thymus kotschyanus در شرایط کشت در مزرعه و گلخانه،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 20، no. 2، pp. 159–169، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104762/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا