مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,394
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

801
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

10

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ارتفاع بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه آویشن کوهی (مطالعه موردی منطقه دماوند، زیرحوضه دریاچه تار)

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 22

چکیده

 مقدمه: یکی از گونه های گیاهی ارزشمند که عمدتا در ارتفاعات کوهستانی رویش دارد گیاهی است به نام Thymus kotschyanus متعلق به خانواده لامیاسه, گونه های این تیره تقریبا در سراسر جهان پراکنده اند و به طور خاصی در مناطق مدیترانه ای تجمع دارند و آویشن کوهی از جمله گیاهان اصلی رویش های مدیترانه ای می باشد. از جمله خصوصیات بتانیکی آن, گیاهی است چوبی, کوتاه قد, کپه ای یا علفی چند ساله با قاعده چوبی که مقوی معده, نیرو دهنده, ضدتشنج, ضدنفخ, ضدسرفه, آرام بخش, ضدروماتیسم, ضدباکتری, ضد انگل و قارچ, ضد ویروس ایدز و جلوگیری از سرطان شناخته شده است. اسانس آن عمدتا در صنایع غذایی, داروسازی, بهداشتی و آرایشی, زنبورداری و تجارت مورد استفاده قرار گرفته است و دارای خواص ضد میکروبی قوی می باشد.روش بررسی: به منظور بررسی کمی و کیفی اسانس این گیاه در سه ارتفاع, نمونه های مناسب از گیاه مذکور انتخاب و سپس ترکیبات اسانس در سه ارتفاع توسط دستگاه GC/MS, مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: با توجه به نتایج حاصله مشخص شد که میزان درصد اسانس بین 0.95 –1.87 درصد و بازده آن 1.23 درصد می باشد و این میزان اسانس بالا در صنعت داروسازی بسیار حایز اهمیت می باشد. به طور کلی در سه ارتفاع مختلف 37 ترکیب شناسایی شد که مهمترین مواد موثر, کارواکرول (60.82 – 82.05 درصد) و تیمول ( 1.56- 13.94 درصد) می باشد.نتیجه گیری: با توجه به اینکه ارزش دارویی اسانس آویشن به درصد تیمول و کارواکرول آن بستگی دارد در این تحقیق مشاهده شد که اسانس گیاه فوق دارای درصد بالایی از فاکتورهای مذکور می باشد و می توان نتیجه گرفت که بهترین محل رویش این گیاه برای حصول بهترین عملکرد کیفیت و کمیت اسانس ارتفاع 2400 می باشد. 

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

جمشیدی، امیرحسین، امین زاده، منصوره، آذرنیوند، حسین، و عابدی، مهدی. (1385). تاثیر ارتفاع بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه آویشن کوهی (مطالعه موردی منطقه دماوند, زیرحوضه دریاچه تار). گیاهان دارویی، 5(18)، 17-22. SID. https://sid.ir/paper/15697/fa

Vancouver: کپی

جمشیدی امیرحسین، امین زاده منصوره، آذرنیوند حسین، عابدی مهدی. تاثیر ارتفاع بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه آویشن کوهی (مطالعه موردی منطقه دماوند, زیرحوضه دریاچه تار). گیاهان دارویی[Internet]. 1385؛5(18):17-22. Available from: https://sid.ir/paper/15697/fa

IEEE: کپی

امیرحسین جمشیدی، منصوره امین زاده، حسین آذرنیوند، و مهدی عابدی، “تاثیر ارتفاع بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه آویشن کوهی (مطالعه موردی منطقه دماوند, زیرحوضه دریاچه تار)،” گیاهان دارویی، vol. 5، no. 18، pp. 17–22، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15697/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button