مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

535
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر تلقیح بذر با سویه های مختلف باکتری و قارچ میکوریزا بر رشد، تولید اسانس، خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی ریحان (.Ocimum basilicum L)

صفحات

 صفحه شروع 805 | صفحه پایان 819

چکیده

 این مطالعه با هدف بررسی تأثیر تیمار بذرها با سویه های مختلف کودهای زیستی باکتریایی (شاهد, آزوسپریلیوم 21, سودوموناس168, ازتوفایو, باسیلوس و ترکیبی از سویه ها) و سویه های مختلف کود زیستی میکوریزا (شاهد, Glomus mossae, G. intaradices, G. hoei و هر سه سویه قارچ میکوریزا) بر رشد, تولید اسانس و خصوصیات فیزیولوژیک ریحان (.Ocimum basilicum L). ) انجام شد. این آزمایش در سال زراعی 1395 به صورت اسپلیت پلات پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار و در مزارع دانشگاه آزاد اسلامی ملکان اجرا گردید. صفات مورد اندازه گیری شامل ارتفاع بوته, سطح برگ, شاخص کلروفیل, محتوای کلروفیل a و b, تعداد روزنه در سطح رویی برگ, تعداد روزنه در سطح زیرین برگ, درصد اسانس, عملکرد اسانس, عملکرد ماده خشک, گایاکول پراکسیداز, کاتالاز و پرولین بودند. در این مطالعه, تیمارهای کود زیستی قارچ میکوریزا اثر مثبتی بر رشد و عملکرد اسانس ریحان داشت. علاوه بر بهبود شاخص های رشدی, شاخص های فیزیولوژیک ازجمله محتوای کلروفیل a و b, تعداد روزنه و محتوای آنتی اکسیدان ها در اثر کاربرد کود میکوریزا افزایش یافت. عملکرد اسانس تنها تحت تأثیر کاربرد آزوسپریلیوم 21, کاربرد ازتوفایو و کاربرد ترکیبی از سویه های کود زیستی باکتریایی به ترتیب به میزان 16. 1, 11. 9 و 17. 9 درصد افزایش یافت که این افزایش عمدتاً ناشی از افزایش درصد اسانس ریحان بود. برخلاف خصوصیات رشدی, شاخص های فیزیولوژیک مانند محتوای کلروفیل a و b و محتوای آنتی اکسیدان ها به طور مثبتی تحت تأثیر کاربرد کود زیستی باکتریایی قرار گرفته و افزایش یافت. با توجه به نتایج این بررسی کاربرد آزوسپریلیوم 21, کاربرد ازتوفایو و کاربرد ترکیبی از سویه های کود زیستی باکتریایی همراه با هر یک از سویه های قارچ میکوریزا باعث افزایش خصوصیات کمّی و کیفی اسانس ریحان شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرج زاده معماری تبریزی، الناز، رشدی ملکی، مهدی، فرج زاده معماری تبریزی، نوشین، و احمدزاده، وحید. (1397). تأثیر تلقیح بذر با سویه های مختلف باکتری و قارچ میکوریزا بر رشد, تولید اسانس, خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی ریحان (.Ocimum basilicum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 34(5 (پیاپی 91) )، 805-819. SID. https://sid.ir/paper/105047/fa

    Vancouver: کپی

    فرج زاده معماری تبریزی الناز، رشدی ملکی مهدی، فرج زاده معماری تبریزی نوشین، احمدزاده وحید. تأثیر تلقیح بذر با سویه های مختلف باکتری و قارچ میکوریزا بر رشد, تولید اسانس, خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی ریحان (.Ocimum basilicum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1397؛34(5 (پیاپی 91) ):805-819. Available from: https://sid.ir/paper/105047/fa

    IEEE: کپی

    الناز فرج زاده معماری تبریزی، مهدی رشدی ملکی، نوشین فرج زاده معماری تبریزی، و وحید احمدزاده، “تأثیر تلقیح بذر با سویه های مختلف باکتری و قارچ میکوریزا بر رشد, تولید اسانس, خصوصیات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی ریحان (.Ocimum basilicum L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 34، no. 5 (پیاپی 91) ، pp. 805–819، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105047/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button