مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,159
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

673
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مقایسه ای ژل آلوئه ورا و پروبیوتیک (بایومین ایمبو) بر عملکرد، پاسخ ایمنی و خصوصیات کیفی تخم مرغ مرغ های تخم گذار تجاری

صفحات

 صفحه شروع 821 | صفحه پایان 832

کلیدواژه

آنتی بیوتیک (ویرجینیامایسین)Q2
پروبیوتیک (بایومین ایمبو)Q2

چکیده

 به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف ژل آلوئه ورا, پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر روی عملکرد, پاسخ ایمنی و خصوصیات کیفی تخم مرغ مرغ های تخم گذار, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با شش جیره آزمایشی و چهار تکرار و هر تکرار 12 قطعه, جمعا بر روی 288 قطعه مرغ تخم گذار سویه های لاین در سن 29 هفتگی به مدت 84 روز با جیره های متوازن اجرا شد. جیره های آزمایشی به ترتیب: 1- جیره شاهد (بدون افزودنی), 2- جیره شاهد + آنتی بیوتیک (ویرجینیامایسین) 80 میلی گرم/کیلوگرم خوراک, 3- جیره شاهد + 1.5% ژل آلوئه ورا, 4- جیره شاهد + 3% ژل آلوئه ورا, 5- جیره شاهد + 0.05% پروبیوتیک و 6- جیره شاهد + 0.1% پروبیوتیک بودند. نتایج نشان داد, اثر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا و پروبیوتیک بر روی ضریب تبدیل غذایی, درصد تولید و وزن توده تخم مرغ در کل دوره معنی دار بود (P<0.05). بهترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به جیره آزمایشی حاوی پروبیوتیک بوده که در مقایسه با سایر گروه های آزمایشی و گروه شاهد تفاوت معنی داری بین آنها مشاهده گردید (P<0.05). در جیره های آزمایشی بر روی خصوصیات کیفی تخم مرغ (وزن پوسته, استحکام پوسته, رنگ زرده, واحدها, وزن مخصوص تخم مرغ و ضخامت پوسته) در مقایسه با گروه شاهد از نظر آماری اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. جیره آزمایشی حاوی 0.1% پروبیوتیک در مقایسه با سایر گروه های آزمایشی سبب کاهش کلسترول خون گردید (P<0.05) در تیتر آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC), تیتر آنتی بادی علیه بیماری نیوکاسل, ایمنوگلوبیولین های IgM و IgG با گروه شاهد اختلاف معنی داری مشاهده گردید (P<0.05). بالاترین تیتر آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) مربوط به گروه آزمایشی پروبیوتیک بوده, در صورتی که بالاترین تیتر آنتی بادی بر علیه نیوکاسل مربوط به گروه آزمایشی ژل آلوئه ورا بوده که در مقایسه با سایر گروه های آزمایشی و گروه شاهد تفاوت معنی دار بود (P<0.05). جیره آزمایشی حاوی 0.1% پروبیوتیک در مقایسه با گروه شاهد سبب کاهش کلسترول خون گردید (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدی زاده، سیدمظفر، زارعی، ابوالفضل، لطف الهیان، هوشنگ، میرزائی، فرهاد، لباسچی، محمدحسین، و حاجی محمدی، محسن. (1393). اثر مقایسه ای ژل آلوئه ورا و پروبیوتیک (بایومین ایمبو) بر عملکرد, پاسخ ایمنی و خصوصیات کیفی تخم مرغ مرغ های تخم گذار تجاری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 30(5 (پیاپی 67))، 821-832. SID. https://sid.ir/paper/105063/fa

    Vancouver: کپی

    مهدی زاده سیدمظفر، زارعی ابوالفضل، لطف الهیان هوشنگ، میرزائی فرهاد، لباسچی محمدحسین، حاجی محمدی محسن. اثر مقایسه ای ژل آلوئه ورا و پروبیوتیک (بایومین ایمبو) بر عملکرد, پاسخ ایمنی و خصوصیات کیفی تخم مرغ مرغ های تخم گذار تجاری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1393؛30(5 (پیاپی 67)):821-832. Available from: https://sid.ir/paper/105063/fa

    IEEE: کپی

    سیدمظفر مهدی زاده، ابوالفضل زارعی، هوشنگ لطف الهیان، فرهاد میرزائی، محمدحسین لباسچی، و محسن حاجی محمدی، “اثر مقایسه ای ژل آلوئه ورا و پروبیوتیک (بایومین ایمبو) بر عملکرد, پاسخ ایمنی و خصوصیات کیفی تخم مرغ مرغ های تخم گذار تجاری،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 30، no. 5 (پیاپی 67)، pp. 821–832، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105063/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button