مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,128
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

366
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فرایند خشک شدن، کمیت اسانس و مدل سازی ریاضی گیاه دارویی به لیمو (.Lippia citriodora H. B. et K) با استفاده از جریان هوای گرم

صفحات

 صفحه شروع 684 | صفحه پایان 698

کلیدواژه

به لیمو (.Lippia citriodora H. B. et K)Q2

چکیده

 گیاه دارویی به لیمو با نام علمی Lippia citriodora H. B. et K. متعلق به خانواده Verbenaceae می باشد که مواد موثره آن دارای اثرهای آرام بخشی, ضدتشنج, برطرف کننده تپش قلب, ضداسهال و ضدمیکروبی می باشد. خشک کردن اصولی و دقیق گیاهان دارویی به منظور کاهش رطوبت, افزایش ماندگاری و افزایش کمی و کیفی مواد موثره آنها امری اجتناب ناپذیر است. در این تحقیق از خشک کن هوای گرم برای خشک کردن برگ گیاه به لیمو با استفاده از درجه حرارت های (30, 40 و 50 درجه سلسیوس) و سرعت های مختلف جریان هوا (m/s 0.5, 1 و 1.5) برای رسیدن به میزان رطوبت %15 استفاده گردید. پس از فرایند خشک شدن نمونه ها اسانس آنها توسط دستگاه کلونجر استحصال گردید. نتایج نشان داد که دو تیمار دما و سرعت هوا و اثر متقابل آنها بر زمان خشک شدن, دارای اثر معنی دار بود. مقایسه میانگین تیمار دما, اختلاف معنی داری بین دمای 40°C و 50°C از نظر مدت زمان خشک شدن نشان نداد. اما با افزایش دما اثر سرعت ناچیز شد. بهترین تیمار از نظر کمترین زمان خشک شدن مربوط به دمای 40°C و سرعت 1 m/s می باشد. سطوح دمایی مختلف اثری معنی دار بر میزان اسانس داشته, به طوری که بیشترین مقدار اسانس مربوط به دمای 30°C و کمترین مقدار آن مربوط به دمای 40°C بود. سرعت هوای داغ نیز اثر معنی داری را بر میزان اسانس نشان داد, به طوری که در سرعت 0.5 m/s بیشترین مقدار اسانس حاصل شد. نتایج حاصل از بررسی اثرهای متقابل نشان داد که حداکثر اسانس مربوط به دمای 50°C و سرعت 0.5 m/s بود. در نهایت 7 مدل ریاضی خشک کردن لایه های نازک برای شرایط مختلف خشک شدن, از نظر R2,SSE  و RMSE مقایسه شدند که بهترین مدل برای خشک کردن گیاه به لیمو مدل Modified Page بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، سیدرضی، شاه حسینی، رضا، و ذاکری، سعید. (1391). ارزیابی فرایند خشک شدن, کمیت اسانس و مدل سازی ریاضی گیاه دارویی به لیمو (.Lippia citriodora H. B. et K) با استفاده از جریان هوای گرم. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(4 (پیاپی 58))، 684-698. SID. https://sid.ir/paper/105144/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی سیدرضی، شاه حسینی رضا، ذاکری سعید. ارزیابی فرایند خشک شدن, کمیت اسانس و مدل سازی ریاضی گیاه دارویی به لیمو (.Lippia citriodora H. B. et K) با استفاده از جریان هوای گرم. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1391؛28(4 (پیاپی 58)):684-698. Available from: https://sid.ir/paper/105144/fa

    IEEE: کپی

    سیدرضی کریمی، رضا شاه حسینی، و سعید ذاکری، “ارزیابی فرایند خشک شدن, کمیت اسانس و مدل سازی ریاضی گیاه دارویی به لیمو (.Lippia citriodora H. B. et K) با استفاده از جریان هوای گرم،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 28، no. 4 (پیاپی 58)، pp. 684–698، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105144/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button