مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

428
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و فعالیت ضدمیکروبی سرشاخه های هوایی گیاه به لیمو (Lippia citriodora H. B. K) کاشته شده در خوزستان در دو فاز قبل و بعد از گلدهی

صفحات

 صفحه شروع 110 | صفحه پایان 121

چکیده

 گیاه به لیموLippia citriodora H. B. K برای مصارف غذایی, آرایشی و بهداشتی به ایران وارد شده است و امروزه در مناطق مختلف کشور کشت می شود. هدف از این پژوهش شناسایی و مقایسه ترکیب های شیمیایی موجود در اسانس سرشاخه های هوایی گیاه در دو فاز قبل و بعد گلدهی و مقایسه فعالیت های ضد میکروبی عصاره متانلی اندام های ذکر شده بود. بدین منظور سرشاخه های گیاه در دو مرحله: رویشی و زایشی از محل مزرعه در خوزستان در خردادماه 1390 جمع آوری گردید. نمونه ها به روش تقطیر با آب اسانس گیری و بازده اسانس محاسبه گردید. ترکیب های تشکیل دهنده نمونه ها با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی و محاسبه شاخص بازداری و مقایسه آن با ترکیب های موجود شناسایی شدند. برای سنجش فعالیت ضدمیکروبی, عصاره های متانلی بخش های مذکور به روش پرکولاسیون تهیه شد و علیه 4 سویه باکتری گرم مثبت, 4 سویه باکتری گرم منفی و 2 سویه قارچ به روش دیسک دیفیوژن و اندازه گیری قطر هاله عدم رشد, بررسی شد. محاسبات آماری با نرم افزار SPSS صورت گرفت. اجزای عمده اسانس اندام رویشی ژرانیول (35. 78 درصد) و زینجیبرین (19. 9 درصد) و اجزای عمده اسانس اندام زایشی شامل داوانون (36. 4 درصد) و پی-سیمن (16. 5 درصد) است. نتایج برای هر دو عصاره فعالیت ضد میکروبی قابل توجهی نشان داد. در بین باکتری ها و قارچ های مورد مطالعه, فعالیت ضد قارچی عصاره ها از فعالیت ضد باکتریایی بیشتر مشاهده شد. در میان باکتری ها, باکتری های گرم مثبت نسبت به باکتری ها گرم منفی حساسیت بیشتری به غلظت های عصاره ها نشان دادند. به علاوه در تمامی سویه های به کار رفته با افزایش غلظت عصاره ها اثرات ضد میکروبی افزایش یافت. میزان فعالیت های ضد میکروبی بین عصاره های رویشی و زایشی تفاوت معنی داری نشان نداد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button